duhovky byl můj obrovský sen, ale upřímně, když srovnáte barevnou žlutohlavou perlovou a duhovku, zas tak enormní rozdíl to není. Spousta "duhovek", inzerovaných na netu, jsou vlastně "obyčejné" perly. Vždyť jsou nádherné tak jako tak. Tady bych opravdu řekla, že je to módní výstřelek. Zdraví Dáša
Já jsem viděla na ifauně fialovou perlu se žlutým vlnkováním, ta byla tak krásná a myslím, že chovatel posmutněl, když mu bylo napsáno, že to není duhovka. Taky si myslím, že některé krásně zbarvené perly předčí barvami duhovky. Ale holt duhovka je teď móda a spousta lidí se na ní ptá.
Dobrý večer. Papoušky vlnkované jsem choval několik let, k chovu těchto papoušků jako takovému, se už asi nedostanu, ale také mě láká představa voliéry s přírodními, tedy zelenými jedinci v pěkné (ne výstavní) postavě. Zelené jdou sehnat, ovšem mnoho jedinců alespoň štepí. Selektované chovy, k púvodní barvě existují a rád bych je v budoucnu využil. Tito papoušci jsou úžasní a naprosto okouzlující :). Několik desítek metrů ode mě bydlí chovatel staršího věku, který má velmi krásný pár přírodních papoušků vnlkovaných. Přesto, že chová převážně australské druhy v přírodních barvách, andulky u něj sklízejí opravdový obdiv.Mirek
Přírodní barva u andulek je pro skutečné chovatele. A ti je ve svém chovu mají hlavně pro jejich krásu. Ten kdo nejvíc kupuje andulky jsou však tzv.mazlíčkáři, kteří chtějí andulky modré, ručně dokrmené, nejraději aby už uměly mluvit a *podávaly pac* Kdybych tu měla smajlíka přidala bych k tomuto textu správný výraz. Bohužel chce-li chovatel něco prodat musí se, ač někdy nerad, přizpůsobit zájmu trhu, aby většinu svého krásného a chovatelsky úspěšného chovu nemusel prodávat, pro nedostatek dalšího místa, do výkupu. Co jsou nyní rozelářům platné krásné odchovy, když není o rozely takový zájem, aby se nemusely prodávat do výkupu. A tak je to i s andulkama. Určitě si každý chovatel odchová pro potěšení a svůj um něco vyjímečného do chovu, ale většinu chce prodat, tak se musí podřídit zájmu kupujících nebo prodávat do výkupu.
obr. první oliva, druhá za ní přírodní, je špatně vidět.
Bohužel ne vždycky mají andulky šťasný život. A tak se jim někdy poštěstí místo umrznutí v zimě, dostat se do tepla a k plné misce jídla. Tehdy si nevybírám jestli je andulka hezká, ošklivá, přírodní nebo modrá.
Tady jsou anduláci,které čekal osud vypuštění z okna do podzimních dnů, pro nezájem držitele.
Pro paní Orinu:
Dobrý večer- jak vidím,máte krásné andulky i jejich fotečky.. Nedávno jste si posteskla,že máte problém s focením,že se vám moc nedaří../ myslím to byly pyrurky - proti světlu / Ale tyto vaše snímky andulek jsou krásné.. A ještě poznámku: na posledním snímku se mi moc líbí barva "zachráněných anduláčků". Dík za takové "záchranáře",jako jste vy..
Fotečky bohužel netvořím já, ale vždycky je od někoho dostanu :-)) Naposledy to byl Milda Bery. Před nedávnem nabízel i ostatním chovatelům fotografování papoušků, takže jak všichni vidíte podle pěkných fotek (na kterých má dole podpis), mohu doporučit abyste si od něho nechali papoušky vyfotit také.