Mutace andulek
Tak nejsem odborný chovatel andulek, nikdy jsem nemnožila kdy chovám většinou 1-2, jen jako mazlíky, ale chci se pochlubyt naší první odchovanou andulkou. Krásná barvička. Když už se zdálo, že nám modrý Toníček uhynul a koupili jsme novou zlutou andulku aby Bělinka měla společnost, tak se nám toníček po 4 hodinách vzpamatoval v odpadkovém koši, 3 hodiny se vzpamatovával a žije dál, Takže místo radosti z nově koupené andulky, jme mněly radost i s Toníčka takže místo dvou jme měli 3 teď když se vyklubal Obsidíánek máme 4. Obsidiánka nevím jak popsat Tmavě černý je když nesvítí světlo a dotoho metalicky modro zelený jako černý peří straky když sluníčko svítí, nebo taková skleněná černá obsidiánová barva s opalíny u duhového obsidiánu, nebo kachní peří na hlavě samců kteří mají černou lesklou hlavu a když vyjde slunce a začnou se lámat paprky tak ta černá jde do zelena a najednou místo čené hlavy ji má zelenou víte co myslím? Dávám fotečku Hlava je celá černá křídla taky akorát to černé bříško se mu ve světle dost leskne modro zeleně, ale to je iluze modré v černém pigmentu, jak se láme světlo. Jinak bez světla je jako bota ale i na světle zavládá ta kachní lesklá černá, stejně jako za šera. Skořice to není tatínek je světle modrý a matka albino s rudíma očima takže z toho skořice nevznikne! Zkoušela jsem schchánět na internetu a Našla jsem černé zahraniční andulky s podobnými odlesky kdy takto tmavé je fakt extrém. Tak dávam fotečku a jestli někdo něco vyděl v zahraničí na vystavách pochopí.
Jinak přidávám zahraniční fotky výstavních andulek black face pro orientaci
Fotečky zahraničních andulek black face
obsidiánek:Fotečky zahraničních andulek black face
- ');\' onmouseout=\'UnTip();\' height=\'60\'>
No prosím, a to se ještě donedávna říkalo, že černé andulky není možné vyšlechtit a už je to tu.
No je fakt že obsidíánek se povedl když se začne točit za slunce na bydle tak to je jako když se leskne roztočené cd je to náš disko pták
Ano je to tu diky poruše černého pigmentu melaninu dominantní gen já sama na toho našeho vola čuměla jako péro z gauče jinak už je u chovatele! Tak snad se rozmnoží i unás!
Jinak našla jsem andulky fénixky které nelétají a kvůli dlouhému peří mají problém s létaním takže behají a hnízdí na zemi turecko, austrálie, amerika zprvu pomoc človeka když přeroste peří nemohou chodit a přijímat potravu teď pohada když je jich více škubou se mezi sebou na vzájem taková super slepicí andulka peří 19 cm délka po celém těle vyšlechtěno z helikopter. Jinak červené andulky kříženci příbuzného druhu papoušků bez vlnek.