Sky Blue Yellow Face Type I Dominant Pied
Light Green Dominant Pied
možná místo Sky Blue je Cobalt. Asi je to foceno s bleskem a tam se ten tmavý faktor těžko pozná.
Mějte se
mělo by to být:
- nebesky modrá žlutolící typ I dominantní straka -světle zelená dominantní straka
přeložila jsem to doslovně, tak doufám, že to bude správně :)
Jo díky moc. Ale takové označení mutace jsem v češtině nešlyšela, tak si myslím, že bude mít čeština pro tento typ mutace jiné pojmenování. Zjistím u rozhodčích a napíšu to sem.
Ale barvy modrá žlutolící???? a jestli plavá nebo jak se určuje ta světlá barva na křídlech, žlutá to neni.
A zelená žlutokřídlá ???? ale ten název se mi nezdá.
Tedy zajímá mě to tolik proto, že tyhle andulky měly být vyhozené z okna, protže je majitel nechtěl.Tak jsem si je vzala a zachránila je před zimou nebo spolknutí kočkama.
mě bylo vysvětleno, že žlutolící vypadá jako když se na ptáka díváte přes žluté sklo, takže ta žlutá barva na křídlech má co dočinění s žlutými tvářemi....
Takže správné označení je: světle zelená australská straka a ta druhá asi tmavě (z fotky to není moc vidět) modrá australská straka žlutolící (se špatnou kresbou, asi tam do toho jsou nakřížené i recesivní straky)
Prosím o pomoc s určením mutace. Loni při obnovování chovu andulek jsem i koupila dvě mladé samičky, hodně jsem si přála světle zelenou žlutokřídlou, nakonec mám tedy dvě, na první pohled stejné,ale při podrobnějším koukání je vidět rozdíly - první má v lícních skvrnách fialová peříčka a skořicové lemování na křídlech, druhá bílé lícní skvrny a zelené lemování. A teď otázka - jedná se o variabilitu mezi jedinci stejné mutace nebo jsou to mutace odlišné? Vkládám fotky:
andulka č.1
Moc se v mutacích nevyznám,jsou to nějaké perly,ale andulka č.1 je 90% samec,podle očí bych řekl,že dokonce v toku.Možná klame světlo na ozobí,ale já to tipuju na samce