ja vím že mam samce ale ve zverimexu nevedí jestli to je samička nebo samec
že jim je tam dneska nejaka slečna přinesla a že nepoznají co to je.
a nerad bych koupil dalšího samce aby sem pobili
Lukáši, vy chcete vybírat ve zverimexu? Tam toho obvykle na výběr moc není, nevím na jaké úrovni máte u vás tyto obchody, ale u nás je tak 1 - 2 ptáci stejného druhu, nikdy ne více, prý se to neprodá. A u rozel zvlášť.
Přeji krásné poledne :-)) tak já mám změnu k lepšímu - doufám. Do teď jsem dávala své roselce papku přes klec a dneska jsem vyzkoušela tu stejnou mlsku dát z ruky přímo v kleci... a hele... ona šla... :-)) měla jsem sice srdce až v kalhotech strachy, že klovne mě a ne mlsku :-), ale povedlo se, a moc jsem ji začala chválit. Mám šílenou radost... je to další krok k ochočení? Iva
Dobrý den, prosim Vás co je na tom pravdy, že by měl mít každý ptáček v kleci něco na obrušování zobáčku? Sousedka mi tvrdí, že by měla být v kleci jakási bílá kost a že on si tím obrušuje zobáček, že jim zobáček pořád roste a pokud to nebudu dělat, že mi roselák umře... Koukala jsem se na různé diskuze, ale tohle jsem nikde nenašla. díky moc za odpověď
Tá biela kosť nie je na obrusovanie zobáka,je to sépiová kosť,slúži na dopĺňanie vápnika v organizme vtákov,hlavne pred a počas hniezdenia a pripreperovaní Na obrusovanie zobáka treba vtákom podávať čerstvé vetvy ovocných a divorastúcich listnatých stromov a ihličňanov.