Před dvěma dny jsem si dovezla 20 denního mníška šedého na dokrmení jako mazlíčka, krmím směsí Kaytee, moc mu teda nejede, musím ho snad až nutit žádné otevírání zobáčku jen uvidí stříkačku se nekoná, je docela macek v hnízdě byl sám, váží 69g, už má opéřenou hlavičku a křídla. A teď ten problém z článků a také literatury jsem se dočetla že by měl mít trus barvy dokrmovací kašičky, ale ten náš má takový tmavě zelený (což v článku že je hladový trus) ale už jsem se nedočetla co mám s tím dělat, zdá se mi že na to kolik toho sní, toho z něho moc nejde, trus má takový hustý a pak kolem čistou vodu. Mám ho v takovém provizorním inkubátoru a svítím na 26°C, mám svítit i v noci v bytě máte 21°C nebude mu to vadit? Prosím mohli by jste mi poradit. špatně?
Myslím si, že není se čeho bát. Máme taky mníška, 3 měsíčního, a trus byl zpočátku taky tměvě zelený. Určitě se to změní se změnou stravy. Našemu ale, na rozdíl od vás kašička fakt jede, a to tak moc, že odmítal dloubat zrní, ale už je to celkem v pohodě (pomohli mi s přechodem z kaše právě tady, na fóru). Zkuste mu dávat jablko, piškot, zeleninu a uvidíte, jak se trus bude měnit. S tím krmením jsme taky měli trochu problém, až jsem se ho nauřila opravdu pevně chytnout a stříkačku mu dát do zobáčku z jeho levé strany. Když jsme se to oba naučili, tak z doby před krmením byla celkem komedie, o žrádlo prosil kýváním hlavou, nadzvedáváním křidýlek a neustálými pusinkami. Pak už mi rovnou přilétal házet stříkačku do hrnku s ranní kávou.
Moc se sice v chovu nevyznám, ale i když je váš mníšek moc hezký, je zvláštní, že je tak mladý a tak krásně opeřený, náš byl tedy pěkný "pankáč" a to jsme si jej dovezli, když měl skoro 8 týdnů. Posílám vám fotečku, jak vypadal, když mu bylo 6 týdnů - to jsme si ho vyhlídli u chovatele.
Teď už ale vypadá takhle:
A dokonce se už i rozpovídal - Pepčo, Pepíčku, pojď sem, pojď, Pepíku. Je s ním fakt sranda, myslím, že jste s volbou mníška udělala fakt dobře!
Omlouvám se za komentář k tomu, jak papoušek vypadá. Spletla jsem si vás s jinou přispivatelkou, která zadala fotečky mníška v minulé diskuzi. Pardon, a přeji hodně štěstí s mníškem.
Děkuju za odpověď náš mníšek je skutečně 3 týdenní ale vypadá už jak ti vaši na 1 fotografii možná je to tím že byl sám v hnízdě a tak rodiče moc poctivě krmili :)