Prosím chovatele o pomoc. Chovám všechny druhy kakariku,a dnes jsem v inzerci našel inzerát na kakariky lemované.Pán chce za pár 5000kč,ale foto poslat nemuže.Mám to k němu dost daleko ,tak bych jel nerad zbytečně.Nikdy jsem tuto mutaci neviděl a nechci naletět.Prosím chovatelé kteří je chovají ,zda mužou vložit foto případně popis jak je poznám.Hledal jsem na internetu ale nic jsem nenašel.Všem předem děkuji Jarda.
Lukáši, máte nějaké zkušenosti s chovem kakariků s jinými papoušky? Musela jsem zrušit část voliér, prozatím mám 6 letého samce s párem nádherných, nemám pro něj místo, myslíte si, že si mohu troufnout mu pořídit samičku? Mám ho tam od prázdnin a v pohodě, ale je tam pořád sólo, nevím, co to udělá, když ho spáruju. Není v jeho věku už pozdě? Samička mu umřela při snůšce.CHOVATELÉ KAKARIKŮ - Poraďte prosím.
Nerad bych poradil špatně a kakariki mám teprve druhý rok ale s ničím bych je dohromady nedával alespon ne v párech, já je mám po párech, a i přez pletivo po sebě samci občas pěkně vyjedou, a to sou to bratři, a 6letého samce by já osobně do chovu už nezařazoval.
tak já už ho těch 6 let mám, byli perfektní pár s první samičkou 3 roky, odchovávali i tři hnízda za sebou po 5, pohádka. Pak samička umřela a od té doby mám jen smůlu, jedna měla nádory pod očima, jedna si vythla kloaku s vajíčkem při snášení, další dvě umřely na hnízdě, jedna na vajíčkách, druhá na mladých, naštěstí byly asi týden před opuštěním budky a samec to perfektně zvládl, nevím, co se děje, snažím se co můžu, krmím kvalitně a odchovy se nedaří. Kari je moje srdíčko, je polokrotký, zvědavý jak opice, bere z ruky, což u kakariků zas taková zvláštnost není. Nechci, aby mu bylo smutno, proto zas zvažuji dopárování. Je fakt ale, že na novou partnerku je už dost starý.