díky Petra
žako-otázka
díky Petra
Pro pani Kaškovou a ostatní: Minulý týden byli u mě celkem čtyři rodiny buďto pro papoušky, nebo si zamluvit papoušky. Z toho celkem 3 rodiny měli děti. Neznám přesný věk dětí, ale pokusím se přibližně určit jejich věk (berte to prosím s rezervou, protože opravdu dle vzhledu jen odhaduji věk dítěte) Jedna rodina dva kluci. Papoušek byl určen pro mladšího syna cca 6-8 let. Druhá rodina, aby někdo neřekl, že záleží na druhu papouška si byla zamluvit Amazoňana. Kluk starší nad 10 let, dcerka 6 let. Papoušek byl trošičku vyhukanej ze čtyřčlenné rodinky (moc lidí najednou), ale dcerku moc nevítal, protože mu dala najevo, že se ho bojí (cukání rukou a celková nejistota= papoušek tyto určité podněty vycítí). Desetiletého syna si asi oblíbil nejvíce. Lezl mu z ruky až na rameno (papoušek bude určen pro celou rodinu).
Poslední rodina je asi pro vás nejvíce důležitá. Papoušek byl určen pro dcerku věk asi 4-5 let. Papouška jsem ji umístil do dlaně a nejdříve ho držela a pak po mém pokynu ho začala opatrně hladit. Papoušek si ji oblíbil, začal se k ní tulit a podobně (opravdu nádherný pocit) druhé dítě byl syn asi cca 2 roky starý (byl jak z divokých vajec, tak mladé dítě opravdu nemá ještě rozum).
Dle mého nemůžeme nikdo soudit děti pani Kaškové. Ona je zná nejlépe a ona jediná nejlépe připraví své děti na papouška. Vysvětlí jim co mají a co nemají dělat. Tu knihu vám určitě doporučuji. naleznete tam hodně důležitých rad, jak se chovat k papouškovi i jak se zachovají papoušci v určitých situacích. Cena knihy je 160 Kč. Odbočil jsem od tématu, proto se omlouvám, ale myslím, že pani Kašková potřebovala podobné rady a příspěvky, aby ji to ulehčilo rozhodování.
Největší problém dětí je asi nadměrný hluk, rychlé pohyby, nejistota při pohlazení papouška, (velikost dítěte = papoušek si více bude dovolovat na menšího člena rodiny než na dospělého člověka)
Jen jsem vyjádřil svůj názor, a Vás všechny nabádám k správné volbě nových majitelů, nebo ke správné volbě druhu pořizovaných zvířat. Cone