jejda, to už tu bylo tolikrát ... Šedý je samec, u lutino mutace se podle fotky pohlaví nepozná, chce to vypozorovat chování - zpívá? Zpívají jen samci. Krásní ptáci, ale podle fotky vám nikdo neřekne na 100%. Přeji mnoho zdaru v chovu. Zdraví Dáša
šedý pták na stoporcent samec samice by měla méně výrazné líce a pruhy zespodu na ocase
u lutin je u samiček také na spodní strabě ocasu prouování zachováno a z této fotky to vypadá že u vaší pruhy nejsou a navíc má hodně jasné líce takže bych řekl že to jsou 2 samečci
tady bych oponovala, ne všechny samičky lutino mají viditelné proužkování pod ocasem, chováme korely už 30 let a některé ocasní péra fakticky měly úplně bez vlnek a přitom to byly 100% samičky a odchovávaly mladé.
ta seda jenom pipa a ta lutino je ten projev delsi jedna se o to zpivani?protoze sem ho koupil letos v unoru a chovatel od ktereho ho mam tvrdil ze je to samec ze ho sysek spivat jestli si to nyvymyslel to nevim a slo by ze bych dokoupil samici treba taky prirodni a dal ju knim a az by se sparovali tak lutino oddelal a prodal?slo by to a myslite ze zahnizdy kdyz je mam se zpevakama asi jo ze a zpevaci taky dekuji za odpovedi
jirka
a jeste muzu do voliery 1,5m siroke a 2,5m dlouhe kde mam par korel par zpevaku a par krepelek pridat jeste andulky treba 1par vychazeli by spolu dobre treba pri hnizdeni? dekuji
jirka
mám zkušenost s velmi agresivním samcem zpěváka, ten napadal dokonce přes pletivo penanta - už jsem tu o tom psala, jak dopadl - chudák beznohej invalida - ten zpěvák, ačkoliv všechny šarvátky začínal on, penent z toho vyšel vítězně. Ale netvrdím, že to nemůže fungovat, ale já bych je dohromady nedávala, pokud by měli hnízdit. Bylo tu i téma v diskuzi ohledně společného chovu - zkuste si ho najít.
ufff ... tak tohle nechápu ... vražedná kombinace na malém prostoru pro tolik ptáků, nemáte rozum!! první na řadu příjdou křepelky, pak andulky a korely až si samec zpěváka bude dělat pořádek a likvidovat "soky" ... v tomto je asi třeba aby si chovatel vymáchal čumák a zkusil si to na vlastní kůži, škoda jen že to odnesou právě ti nevinní ptáci :(
to nečtete než si daný druh pořídíte?? víte vůbec o ptácích něco nebo chcete chovat všechno možné ale prostory vám to nedovolují a tak riskujete?