dobrý den po dlouhém rozvažování jsem si dnes splnil sen a koupil jsem si ručně dokrmené mládě žaka liberijského je úžasný hned se zabydlel jde na ruku a podbně jsou mu 4 měsíce chci se jen zepta jestli jsu podmínky chovu stejné jako v literatuře u žaků kongo popřípadě v čem se liší jinak mám vše řádně nastudváno tak snad nebude problém jen mě zaráží že i když jsem ho viděl že něco pobaštil sám tak když h vzmu na ruku stále se dožaduje nakrmení tak nevím jestli bych neměl dokupit ještě raději dokrm směs a ještě mu přilepšovat kašičku aby nějak nestrádal ale dle chovatele už je dstavený tak budu vděčmý za radu přikládám fotku toh krasavce:d
Liberijce jsem měl před lety a nyní mám pouze konga. Myslím, že kromě vzhledu podstatných rozdílů není. Liteatura uvádí, že své oblíbence na rozdíl od konga s časem nemění - to ale nemohu osobně potvrdit.
Pokud baští, je spokojený a klidný, tak bych jen pro udržení vzájemného kontaktu nabízel z ruky třeba navlhčený piškot nebo něco oblíbeného a měkčího.Jinak vám gratuluji, podle vašeho popisu máte žaka nejen dokrmeného, ale i připraveného na svoji roli PET mazlíčka.
Hodně příjemným chvil s novým členem rodiny.
zdravím moc si vážím vaší rady a názoru pane šiška no uvidíme co se z něj vyklube zatím je hodný přiletí na ruku a pořád by chtěl vše dělat a být furt jen semnou je opravdu úžasný jinak ted jsem mluvil s chvatelem od kterého ho mám a říkal jsemmu o tom že papušek se dožaduje krmení tak mi potvrdil že je vážně odstavený jen si prý tak hraje no doufám že to tak bude:D zatím jsem ho viděl baštit jen klas sen prosa kousek jablka navlhčený piškot s nastruhanou mrkví a troškou vajíčka zítra dám normální směs pro velké papoušky tak uvidíme snad bude baštit jinak do této chvíle jsem měl skušenosti jen s chovem a odchovem australských papoušků a pap seneglaských tak ted se budu snažit aby i rcky měl tu nejelšpí péči a prožil spokojený papouščí život jinak k mé velké radosti jsem se stal externím pracovníkem na stanici přírodovědců kde vedu kroužrk exotického ptactva
mají tam i žaky kongo a právě díky kontkatu který jsem tam s nimi navázal a poznal jejich povahu mě nadchli letos jsme dokonce i odchovali přirozeně 2 mladé tak s nimi ted pracuji aby byli kontaktní jediné co mě mrzí je že tam máme nádherného kakdu moluckého který se tam dostal před 15 lety z odchytu pašeráků je moc krásný snažím se mu věnovat čas co jen to jde smutné je to že byyl značnou část života zvyklý volně na stajnu v kontaktu s člvěkem a ted je šupnutý ve voliéře a strádá je to opravdu nádherný pták bohužel stanice na samici peníze nemá tak tam chudáček strádá bhužel i takové smutné věci se dějí proto se snažím aby zvířatům v mé péči se jic podbného nestalo a věnuji jim maximum času pozornosti a všeho co potřebují a když se za to pak člvěk těší z odchovů je to skvělý pocit
že zajisitl zvířatům dbré podmínky pro život že se mají dobře a že třeba napomhl k udržení nějakého toho druhu
zdravím jasně díky bude dostávat i máčené ted jsem mu dal prémiovou směs pro velké papoušky a hned se na to vrhl jak velká voda takže je t v phodě ještě jednu díky za radu a přeji i vám mnoho úspěchů v chovu časem přidám další fotky kdyžtak
Tmaví - liberijšrí žakové jsou podle mne neprávem opomíjení na úkor žaků kongo. Jsou to krasavci, také se chystám na pořízení aspoň jednoho dospělého páru.
máte pravdu jsouv opravdu krásní mě se i více líbí než žaci kongo a oproti konngům se mi zdají takoví jemější v povaze
tak uvidíme jak se tomu našemu krasavci povede zatím se ode mě nechce hnout na krok dokonce ani při obědě:D vše zkoumá a sleduje a nic si nenechá ujít opravdu mě překvapilo že si tak rychle si zvykl vůbec nic ho nevyvede z míry akorát dne dnes když jsem mu utekl a nechal ho sedět na křesle tak se trošku rozkiřičelv a rozletěl se ke mě ale jinak je hodný a pořád potichu ani o něm nevím:D
krásní ptáci až budu mít dostatečné chovatelské zařízení určitě si pořídím i nějaký pár těchto krásných ptáků a pokusím se je odchovat ale to prozatím není v mých možnostech ale snad v budounu ale jinak opravdu nádherní ptáci