Moji fantíci letos nezvykle rychle přepeřili a hned i zahnízdili - momentálně samička sedí na trech vejcích, sameček se poflakuje po voliéře a ještě si užívá venkovního prostředí.
na netu jsem narazil o velmi zajímavě zbarveného jedince papouška majerova, nepředpokládám že by mohlo jít o kolorování na PC, autora pokládám za seriozního člověka
Můj poslední odchov fantiensis, nyní již desetiměsíční samička,(foto od nového majitele).
Celkem zírám na vybarvení, odchovy od předcházejícího páru nejsou tak barevné ani v pěti letech, nyní "něco" z odchovu musí zůstat doma.
Přikládám foto mých nových obyvatelů. Ne vlastně tak úplně mých. Známý potřeboval uvolnit jeden box a tak se mě zeptal, jestli by si ke mě nemohl na nějakou dobu něco dát. Jelikož ještě nemám voliéry zaplněné a asi ani hned tak nebudou, řekl jsem, že klidně. Pár u něho nic neodchoval, ikdyž harmonizují. Pokud by u mě odchovali,známý by mi je prodal.
Něco málo z dnešního kroužkování mladych papoušků konžských ssp. fantiensis, věk tři týdny, váha 63 a 74 g, snůška tři vajíčka, dvě oplozená, dvě mladý.
Moji malí fantiensisové opět trochu povyrostli, nyní mají pět týdnů,120 a 132g, během dvou týdnů dokrmování svoji hmotnost téměř zdvojnásobili, krmeni jsou do dnešního dne dokrmovací směsí zn. Psittacus formula Neonatal, nyní po dobu asi jednoho týdne budu neonatal míchat v poměru 1:1 s Psittacus Energy hand formula, později budu dokrmovat již jen Energy s dopněním o kopřivovou moučku.
Máte někdo zkušenosti s dokrmovákem zn. Psittacus? Nyní dokrmuji své druhé hnízdo a myslím že na rozdíl od NutriBirdu či Kaytee má své odlišná specifika, jsem přesvědčen, že chovatel bez předchozích zkušeností s dokrmováním by byl při použití této značky jen s radami " radílků" ( množství a frekvence krmení)tak trochu neštastný a v problémech. Pokud budete mít zájem, rád se s vámi o své zkušenosti s Psittacusem podělím.
Dnes jsem objevil první vejce u jednoho z mých párů papoušků konžských (g. gulielmi). V loňském roce jsem u tohoto páru měl dvě oplozené snůšky, ale nebylo docíleno odchovu.
Dnes dovezená, krásně vybarvená samička majeráka. Koupil jsem jí i s DNA, rok 2011. Zítra si dovezu dva samce, rok 08 a 09 a uvidím, kterého si vybere. Druhého vrátím majiteli.