Vojto jen jedno ze dvou vajíček, jedno vejce neoplozeno. Sezona tak špatná, jakou jsem ještě neměl. Samice snáší / tedy doposud snášela / vždy jen dvě vejce na snůšku.
Pro Matúše pět let mi pár odchovával zcela sám bez mého zásahu,kroužkování vše bez problému.V roce 2011 jsem žaky přemístil do nového celoročního zařízení,rok a půl si zvykali na nové prostředí a vloni v létě mi nečekaně zahnízdili.Ve věku 25 dní, mi,ale všechny mladé zabily.Letos jsem tedy pro jistotu mladata ve věku 15 dní odebral a dokrmuji.Druhý chovný pár,krerý hnízdil 2x ročně a byl přemístěný do nového o rok dříve mi za necelé 3 roky neudělal vůbec nic.Chodí do budky,krmí se,páří,ale vajíčko zatím nesnesl.Chce to asi vydržet.Holt žaci.
malý fantiensis o týden starší - 24 dnů, ručně dokrmován, nechal jsem se ukecat a dokrmuji nyní Psittacus Neonatal formula (poprvé zkouším zn. Psittacus, asi za dva týdny přejdu na Psittacus Hight Energy formula)
Dnes jsem na netu narazil na zajímavou mutaci papouška žlutotemenného - / Poicephalus mayeri /, nebýt serozního zdroje a popisu, usoudil bych že se jedná o pap, červenobřichého / Poic. rufiventris /
můj maličký fantík, zase o týden starší, 38 dnů, 202 gramů. Dnes jsem i odebral a poslal krevní vzorek do Slovgenu na test DNA, nešlo odebrat kvůli velikosti z křídelního ohbí, odebraj jsem jej z prstu na noze.
Krásná,kdy začíná konžský ručně dokrmený sám zobat a na ochočení je lepší samička nebo sameček,myslím v době puberty,závislost najednoho člena rodiny atd.
Konžstí papoušci začínají mít zájem o předložené máčené zrní a nakrájené ovoce s piškotem, senegalský klas - tak po desátém týdnu, ale samostatní v příjmu potravy jsou mezi 12 až 14, týdnem.
Jestli samec či samice? nevím, mám dvě krotší samice (6 a 4 roky) a ručně dokrmeného samce - vlastní odchov 2009 - nějak nespatřuji rozdíl.
na fotečce sou majeráčci?