Dobrý den,
Příští rok by jsme měli stavět nové voliery pro afriku,protože aktualní voliery se přez zimu špatně vytápějí. Afriku kterou mám treď v těchto volierách přestěhuju do nevích volier, a tak budu mt staré voliery prázdné.Voliery bych propojil tak že by vznikla jedna o velikosti 3x1,25x2 (d,š,v) se stejně velkým záletem. Přemýšlel jsem co do nich dát, a nakonec jsem se rozhodl pro alexandry velké, nebo čínské. Chtěl bych se zeptat jestli to bude těmto druhům stačit. Mám o nich hodně přečtené a vzhledem k hluku spíš uvažuju o alexandrech velkých. Můžete prosím přirovnat křik alexandrů velkých ke křiku a. malých nebo a. čínských? Byl jsem u několika chovatelu kde jsem alexandry velké slyšel, ale i tak bych chtěl vědět jak se projevují během celého dne a zvlášť brzo ráno. Z alexandrů mám zkušenosti s a. malýma a rudohlavíma, takže bych chtěl zkusit i jeden z těchto dvou druhů. Poslední otázka je jak je to s alexandrama velkýma a zimou. Zálet je sice vyzděný, ale nedá se vytopit. Vím o chovatelích kteří alexandry velké chovají celý rok venku, ale i tak se radči ptám.
Díky fylip
Ta je bohužél malá oka jsou 16x16 ale tloušťku nevím. Mám v nich ale senegalce a alexandry malé a vše v pohodě. V každém případě až tam dám jeden pár víše jmenovaných alexandrů, tak určitě chci potáhnout hrubší pletivo.
fylip
Zdravím! Tak rozmery voliery su podla mna pre jeden par uvedenych alexandrov vyhovujuce!Ale čo sa jedna o krik ako si pisal že maš popri sebe susedov tak neviem či tieto dva druhy ktore si si vybral su pre tie neporušene susedske vztahy vhodne!Určite alexandre činske su hlučnejšie ako ale. velke ale aj velke toho nakričia dost!A ked vraviš že sa to neda vykurit tak ja by som skor odporučil činskych nakolko su to jedne z najodolnejšich papagajov! Alex. velke vyžaduju nejakych 10 stupnov cez zimu a radi hniezdia niekedy v januari takže aj viac stupnov by vyžadovali!Aj ked som videl u roznych chovatelov alex. velkych vonku ale to nie je nič moc pre nich!Musiš sa rozhodnut sam! Chovu zdar
Díky, A mohl by jste křik alexandrů velkých přrovnat k alexandrům malým? Ty mám a zas tak hrozné to není. Ráno si zařvou a parkrat během dne nějaký ten skřek, ale jinak nic. Už jsem alexandry velké slyšel, ale nevím jak se chovají během dne a jaká je intenzita křiku. To že jsou alexandři čínští odolní vím, právě proto se mezi nima rozhoduju. Taky jsem ještě přemýšlel o austrálii, nejspíš červenokřídlí, ty už jsem měl, ale spíš bych chtěl ty alexandry. Díky
fylip