Aktuálně: 3 730 inzerátů209 874 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

DOBRÝ KROK -šelmy

cone
cone 29.09.2010, 13:54:20 xxx.xxx.67.3
Chtěl bych ti Zbyňku touto cestou ohodnotit tvůj počin zastřešit na tento web nově šelmy. S řadou chovatelů šelem jsem v kontaktu a mohu konstatovat, že až na jednu vyjímku se jedná o nadšence, kde nějaký finanční efekt je až někde zcela v pozadí. Fandím tomuto kroku a jako "nešelmař" ti děkuji. šiška ol
zbynek
zbynek autor webu
29.09.2010, 14:10:57 xxx.xxx.142.1
Díky za názor cone. Také díky zavedení webu o šelmách pronikám zase do jiné oblasti, kde si rád přečtu něco nového. Největší problém bude ve shánění a psaní článků, protože soukromých chovatelů šelem je u nás prý zhruba kolem 25, ale věřím, že se toho chopí správní lidé a něco zajímavého se dozvíme. Nutno přiznat, že hlavním iniciátorem vzniku webu o šelmách, byl pan R. Navrátil. Po přečtení určitých diskuzí na fauně jsem zjistil, že tuto skupinu zvířat také sledujete.
Marty (neregistrovaný) 29.09.2010, 15:33:59 xxx.xxx.249.60
Ahoj Zbyňku, osobně chovatelé šelem neznám, jen vím o jednom kousek od nás, u kterého jsem par krát byl, když jsem byl menší. Vídávám jej někdy i v Přerově. Chová vše možné a měl i pumu. Teď už jsem u něj dlouho dlouho nebyl, takže nevím. Tady je jeho web. http://www.tropichukvaldy.cz/
zbynek
zbynek autor webu
29.09.2010, 16:25:13 xxx.xxx.142.1
Ano, tento chovatel už nám na web poskytl článek o chovu rysů, a jak říkáš, má i pumu a vše možné.
Marty (neregistrovaný) 29.09.2010, 16:36:18 xxx.xxx.249.60
Tak to jsem si nevšiml, že jsi o krok napřed. Stránky jsem ještě tak moc neprobádal a přečetl jen jeden článek, ale určitě se na ně podívám. Alespoň si rozšířím obzor. Jednou by bylo pěkné vlastnit nějaký pár menších šelmiček. Udělat jim ve výběhu nějaký výsek z přírody. V ostravské zoo mají takové výběhy a moc se mi líbí.
cone (neregistrovaný) 29.09.2010, 16:56:09 xxx.xxx.67.3
Z těch menších šelem doslova visím na ocelotech, ale nevím, jak by dopadla volba mei párem ocelotů nebo párem arakang / cenově srovnatelné /.
sunflowersman (neregistrovaný) 29.09.2010, 21:48:17 xxx.xxx.175.196
Oceloty obdivuji,ale umě by asi zvítězili Arové arakanga :)
fylip
fylip 01.10.2010, 13:37:02 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, můžu se zeptat kde je oddělení s šelmama? Nemůžu ho nikde najít... Díky fylip
anonymní (neregistrovaný) 01.10.2010, 14:01:02 xxx.xxx.200.189
hned pod hmyzozravym ptactvem
sunflowersman (neregistrovaný) 01.10.2010, 16:36:40 xxx.xxx.175.196
Koukni na bannery na levo v liště
fylip
fylip 01.10.2010, 16:54:06 xxx.xxx.80.34
Díky už to mám, ale předtím mi to nenaskakovalo :) Asi to bylo tím že jsem chodil přez straý exploer...
sunflowersman (neregistrovaný) 01.10.2010, 22:32:24 xxx.xxx.175.196
Filipe jaké máš plány v africe, budou hnědohlaví? já jsem o ně usiloval dva roky zpátky, ale u chovatele nebyl dobrý rok. tito nenápadní papoušci mě naprosto uchvátili, osobně preferuji méně nápadné druhy. Máš v hledáčku do budoucnosti i kapské? Mirek
fylip
fylip 01.10.2010, 22:54:52 xxx.xxx.80.34
Zatím se jenom rozhoduju. Chtěl bych tam přestěhovat senegalce, ten chovný pár alexandrů malých nejspíš po příští sezoně prodám. Zatím se rozhoduju ale hnědohlavé bych nejspíš chtěl. Rozhoduju se mezi amazonkama černotemenýma,hnědohlavíma,konžskýma a mayerákama. Když jsem o tom ale poslední dobou přemýšlel tak jsem si podvědomě nejspíš vyškrtl mayeraky a místo nich jsem začal uvažovat o amazoňanech běločelých je jedno jestli nana nebo albifrons. Všechno bude ale o tom jestli se podaří něco odchovat aby byly na tyto papoušky vůbec peníze. Pár penantů který teď mám měl loni 12 mladých, a všechny vychoval a to ještě 3 zašlapal, takže doufám že ti by se mohli povést, dalé doufám že králováci by něco mohli mít. Letos byl samec ještě mladý, ale příští rok by to snad vyjít mohlo. Leots samice lezla do budky a samec jí krmil, takže k sobě jdou. Spoléhám taky na alexandry, u kterých jsem letos mladé měl. Dále kdyby vyšli horští, u kterých letos byla prázdná snuška, tak by to bylo uplně super a nakonec ještě senegalci, které budu příští víkend stěhovat do nového zimoviště. To se teprv dodělává. Museli jsme ho udělat protože staré se špatně vytáůpí a ptáci z odchytu by to tam nejspíš nezvládli. V novém zimovišti budou mít maximální klid a doufám že by tam mohli brzo zahnízdit samice už totiž dost dlouho intenzivně upravuje budku. A nakonec ještě drbnější papoušci jako jsou zpěváci,kakarici a mnohobarví- ty jsem přivezl z Holandska ale samec bohužel po převozu nevím proč zemřel, takže musím sehnat nového. Kdyby se aspoň polovina z toho všeho co jsem tady psal podařila, tak by na nějaké ty páry peníze byt mohli. Stejně peníze z odchovu strčím zase jenom do papoušků :) Kapští jsou můj sen, ale bohužel to je uiž jiná cenová relace, a to si zatím nemůžu dovolit a ani bych neměl odvahu do takovích to papoušků jít... Hnědohlaví ale nejspíš budou :) fylip
fylip
fylip 01.10.2010, 22:55:47 xxx.xxx.80.34
Ještě doplním že leots jsem viděl hnědohlavích poměrně dost. Jenom v Přerově jsem jich hodně viděl a co teprv chovatelé kteří ptáky na burzu nevozi. fylip
cone (neregistrovaný) 01.10.2010, 23:42:17 xxx.xxx.67.3
Také jsem chtěl letos ještě nějaký pár hnědohlavých již ke svému stávajícímu, ale nějak utekli cenově, samice po 6500 jsem se rozhodoval moc dlouho a za pár 20 nedám.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.