Tak jsme si dnes zamluvili štěně Slovenského čuvače, samozřejmě psa. Za čtrnáct dní si pro něho jedeme. Bylo to dlouhé rozhodování mezi několika plemeny a nakonec je to čuvač.
Děkuji všem za kladné příspěvky. Bylo to těžké vybírání plemene. Bylo jasné, že to bude pastevec. Klonil jsem se k šarplanincovi, ale až sme se byli podívat na čuvače, tak bylo rozhodnuto.
Pro Pavla: kolem 10 000,-
Pro cone: A co vi Oldřichu, už klapl Kavkazan?
Tak to vám Oldřichu přeji hodně zdraví. Já osobně jsem chtěl šarplanince, ale má drahá polovička to rozhodla a mně to problém nedělalo, protože to bylo plemeno, které se mi líbilo.
Nejlepší výsledky ve své 17ti leté kariéře, ve které bylo posledních sedm let již jen tvrdě profi, jsem dosahoval kombinaci kvalitních granulí a vařené stravy. Podle komerčních prodejců a zástupců různých krmivářských firem je to ta nejhorší možnost, ale chápu jejich snahy o co největší zisky. Nikdy mě kondice jiného psa na výstavě /krmený jen granulemi/ nepřesvědčila o opaku. Jen v době extenzivního růstu / cca do jednoho roku / je třeba potřeby psa dotovat ještě přidáváním jiných přípravků.
Kuchyně veleúspěšných chov. stanic je vždy trochu zahalená nějakou tou rouškou a komerčními kecy- pokud majitel stanice zastupuje zároveň nějakou značku krmiva tak se pravdu nedozvíš nikdy přímo.
syrove maso
drive jsme krmili granulemi, prechod na syrovou stravu se projevil napriklad na velikosti a vzhledu exkrementu (mensi objem, "sussi", mene zapachajici)
cenove to vychazi kolem 20 kg za kilo (pri 5 kg baleni, mensi jsou drazsi)
krmime tak border kolie i cuvace, ktery se letos v lete dozil pozehnaneho veku 15,5 let (coz tedy nesouvisi s krmenim masem, nebot vetsinu sveho zivota byl na granulich. syrovym masem krmime cca rok).
Dobrý večer.Mám aziata a kŕmim kvalitnými granulami min.obsah bielkovín 27% a viac,ďalej to striedam surovým mäsom a zvyškami zo stola.Predtým som mal súčasne dobermana a retrievera,ktorí boli kŕmení tak isto a všetko v pohode.