Aktuálně: 3 522 inzerátů217 004 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Leguán zelený

Lucka (neregistrovaný) 25.09.2010, 20:05:24 xxx.xxx.58.21
Dobrý den, mám leguána-samici věk 7 let. Včera jsem našli v teráriu spoustu krve a zjistili , že krvácí z kloaky. Navíc měla pořád otevřenou tlamu a jazyk byl bílý a lepkavý. Krvácení přestalo. Podařilo se nám do ní dostat trochu heřmánkového čaje. Dneska slezla a snědla trochu trávy a taky se vyprázdnila-bez krve. Zdá se mi ale stále apatická. Do dneška jsme s ní neměli žádný problém. Nevíte náhodou o co může jít, popřípadě poradit ?
Lukáš Műller (neregistrovaný) 14.10.2010, 21:03:10 xxx.xxx.45.4
Dobrý den,mám leguána-samca věk 1 a půl roku. Před 4-5 dny jsem yačal zjištovat že vůbec nechce jíst.Přitom mi tohle nikdy neudělal a stravu ma vyváženou!!!Nevíte co se děje popřípadě poradit!?moc dekuji
Michal Nosek (neregistrovaný) 08.11.2010, 18:42:05 xxx.xxx.32.85
Měl bych dotaz, jestli by někdo dokázal odpovědět na otázku, v jaké frekvenci slyší leguán zelený, respektive zda je leguán schopen slyšet kmitočky na 28kHz.
QuestD (neregistrovaný) 12.12.2021, 13:54:52 xxx.xxx.137.206
Ahoj Je to 20 dní co mám doma mládě leguána zeleného Všiml jsem si že má na těle zvláštní fleky (hnědé trochu až do černa) a příjde mi že se to zhoršuje.. A nedávno se mu objevil další který je úplně jiný- velký a modrý (ale není podním žádná boule nebo podobně) Nemá s tím někdo nějaké zkušenosti?? Předem děkuji za odpověď))
Obrázek Obrázek
Anonymní (neregistrovaný) 21.03.2022, 18:25:02 xxx:xxx.3678:ec08
Dobrý den. Píši Vám na otázku ohledně toho, že Vám nechce Leguan jist. Zkuste, jestli nemá náhodou žízeň, to potom totiž ani nejedi. Leguani pijí pouze vodu z listů rostlin, která se tam dostane jen pravidelným rosenim teraria, nebo třeba já mám svého nauceného, ze mu dávám přímo pít z rozprašovače do tlamicky, ale je to nutné každý den. Pokud by to nebyl tento důvod pak doporučuji veterinu.. Snad vám to k něčemu bude. Hodně štěstí přeji G. M.
Anonymní (neregistrovaný) 28.09.2023, 16:24:52 xxx.xxx.94.168

Ahoj,jen rychlí dotaz.Řešíte někdo svlékání leguána?Máme ročního,má období,že se svléká vlastně pořád.Celého zeleného už jsem ho neviděla pěkně dlouho.Svlek probíhá bez problémů kromě ostnů mezi tělem a ocasem.Koupu,stříkám 3× denně,ale stejně tam stará kůže drží.Snažím se po každé koupeli odloupat, ale vezmu vždy radši jen to,co aspoň trochu jde.Leguan je mladý,po zvyknutí v tetariu si už chodí ven,když se vykouká a vše prozkouma,tak ho v rukou vracím zpátky do teraria,dává to úplně v klidu,proto bych ho nějakou bolestivou manipulaci nerada zradila.Má někdo nějakou vychytávku?Díky za rady.

radekbike (neregistrovaný) 16.10.2023, 20:15:51 xxx.xxx.43.144

Ahoj

mám 3 měsíce leguána má skoro 40 cm.  Pořád se nechce nechat pohladit. Je to normální ? pokud ano tak v jakém stáří se prestávaji bát. Máme ho v obýváku aby byl co nejvíce mezi námi  .

Leithian
Leithian 16.10.2023, 21:51:48 xxx.xxx.120.42
Odpověď na příspěvek uživatele radekbike z 16.10.2023, 20:15:51

Leguan neni pes. Fakt si na lidi nezvyka stejne. Proste s nim obcas opatrne manipulujte. Ze zacatku to bude asi mazec casem mozna lip. Ale nikdy nikdy z nej nebudete mit zviratko co vam bude lezet na kline kdyz koukate na tv a nechava se drbkat. Bude to silne sakra silne zvire jehoz tera by casem melo bejt tak 2m (dylka a to samy vyska) a kdyz vas pak svihne ocasem budete mit luxusni jelito.

Nekteri plazi se proste nenechaj hladit a mazlit nikdy. Nejsou to kocky psi ani kralici

kometa
kometa 17.10.2023, 08:28:12 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 16.10.2023, 21:51:48

Ono mazlení nemusí ani některé kočky a králíci.😉 Jinak samozřejmě souhlas.

Pandinus
Pandinus 17.10.2023, 14:09:19 xxx.xxx.161.10
Odpověď na příspěvek uživatele radekbike z 16.10.2023, 20:15:51

Především leguáni jsou naprostá individua, hodně zvířat se v adultu nechá sice jakože pohladit, ale manipulace s nimi mimo terárium z nich udělá vyšilující magory, kteří se snaží dostat pryč. Píšu to všude dokola - někteří se dají zvyknout (neřekl bych ochočit) a to včetně toho, že se prochází mimo své terárium, drtivá většina ale nerada svoje prostory, na které je zvyklá, opouští a mají silnou únikovou reakci což v kombinaci s drápy, kterými disponují není žádný valný zážitek (osobně vyzkoušeno). 

Oli (neregistrovaný) 04.12.2024, 12:55:53 xxx:xxx.71af:b8a3

Dobrý den, pořídili jsme si už dvouročního leguána modravého, od chovatele, který už měl za život dva leguány a usoudil, že už na dalšího nebude mít čas. Staráme se o něj co nejlépe, ma zvlhčovač vzduchu, potřebné žárovky, nejlepší potravu i doplnky stravy. Chtěli bychom se s ním více sblížit, necháváme mu otevřené terárium, aby si vylezl, ale nikdy to neudělal.okaždé, co se přiblížíme nafoukne lalok a mrská ocasem. Žere normálně, je krásně zbarvený a zdravý. Prosím tedy o nějakérady a typy, jak se sním sblížit. Přemýšleli jsme, že by mohl být i problém v tom, že už jsou mu dva roky a nebyl na nás od začátku zvyklý. 

Janazevsi
Janazevsi 09.12.2024, 06:22:03 xxx.xxx.164.121
»
Odpověď na příspěvek uživatele Oli z 04.12.2024, 12:55:53

Několik odpovědi výše je zodpovězení vašeho dotazu. Zvíře se nechová jak si přeje člověk, ale podle své přirozenosti. Hezká videa jsou jen hezká videa 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.