Dobrý den,
V Sobotu se konala burza v Holandském městě Zwolle. Tato burza je 2x do roka. Slyšel jsem že je to burza zaměřená hlavně na drobotinu, ale podle mě to je s papouškama ve zwolle na hodně vysoké úrovni.Poprvé jsem tam jel na letos v únoru. Řekl bych že v zimě tam bylo o hodně víc papoušků než teď na podzim, to mě celkem překvapilo. My jsme jeli na burzu i s pauzama něco málo přez 12 hodin tam a zpátky to bylo pod 12 hodin (bydlíme na hranici s polskem, kousek od Opavy). Něco málo jsem nafotil, a to i z drobotiny. Hodně se mi líbili Pyrury, o kterých jsem uvažoval že koupím a kterých tam byl velký výběr, ale zatím o nich nemám nic přečteného, a něměl jsem pro ně ani nachystanou volieru, takže jsem je nakonec nevzal. Vzal jsem si ale krásný letošní kroužkovaný pár papoušků mnohobarívch, bohužel samec ráno po příjezdu umřel a zůstala mi samice ke které budu muset samce dokoupit tady.
Jinak z velkých papoušků bylo docela dost amazoňanů, Kakadu a eklektusů. Velké ary byly pouze tři. Jedna arakanga,jedna zelenokřídlá a ararauna. Těšil jsem se že se podívam na nějaké dlouhokřídlé papoušky, ale to mě dost sklamalo že jich taky nebylo tolik jako v zimě. Ze senegalců se poměrně vybrat dalo, ale majeráku bylo o hodně míň i když pěkní. Nějaké hnědohlavé jsem viděl, a konžských taky pár byl, z toho jsem viděl 3 opravdukrásné kusy, které mám i na fotkách, takže uvidíte.
Mutace se mi moc nelíbí, a radči mám přírodní papoušky, ale v Holandsku jsou některé opravdu krásné. Nejpěknější mutační papoušek jakého jsem kdy viděl byl asi vybarvený samec žlutého králováka, kterého jsem si bohužel nestihl vyfotit, protože byl brzo prodaný, takže na fotce mám jen žluté mladé.Ještě z amazoňanů byli i Amazoňani magny, ale řekl bych že to spíš byli oratrixi.
Zbytek ale uvidíte na fotkách...
fylip
17) Krásní alexandrři velcí. Samec přírodní (tuším že byl štěpitelný do žluta) a smice žlutá. Tahle mutace se mi kromě žlutých rkálováků taky ještě líbí :)
Filipe díky za fotky, konžský je pěkný, venku jsou momentálně dražší než u nás. S magnama je trochu venku problém / Hol. a UK / hodně chovatelů nabízí oratrixe a v závorce doplněno half magna. Jinak mladá magna vypadá jako oratrix, liší se jen velikostí a vybarvení přijde s věkem jako u oratrixe.