Dobrý den, prosím o radu. Příští týden si pojedeme pro novou andulku k našemu ročnímu andulákovi. Malá je z domácího rodinného odchovu, ručně dokrmená, zdravá, samostatná. Můžeme ji hned dát do klece společně k andulákovi? Andulák je ochočený, přátelský, zdravý. V kleci má teď hračku - andulku plastovou, je to jeho velká láska, pořád s ní švitoří, oklovává ji, spí u ní... Nemůže mladé andulce ublížit? Máme příp.plastovou odstranit, aby to nebral konkurenčně?
Pro vašeho anduláka je klec jeho teritorium, takže by mohl být vůči nové andulce agresivní, proto bych ji dal do druhé klece, až si na ni zvykne, pak je dát dohromady
to 174.103: Do voliery k ostatním jsem take nemel problem, mensi sarvatky, ale dalsi den uz byli klid. Ale pokud je jako domaci mazlicek, tak pak to pridani nove muze byt vetsi problem.. V mem pripade, sem musel novou andulku oddelit.. prisla o nekolik brk :(
Každý se bojí podepsat aby nebyl linčovaný za svůj názor. Já tedy půjdu s davem a nepodepíšu se taky.Jen pro 174.103 mě připadá, že nikdy nezačínala se dvěma andulkama, ale hned s houfem. Protože je samozřejmé, že v houfu se budou andulky chovat úplně jinak, protože jsou to ptáci,kteří rádi žijí v houfu, než mazlíček, kterému je přidán do jeho klece sok, který mu zabírá jeho místo. Někdy po takové odpovědi, jako napsala 174.103, může začínající chovatel pěkně narazit a nestačí se divit co ptáci dovedou. Jsou na sebe někdy horší jak psi.
Dobré ráno, já jsem hříšnice 174.103 a začínala jsem s jednou andulkou doma v kleci :-) U jedné jsem vydržela asi půl roku pak jsem dokoupila samečka. Putoval z krabičky rovnou do klece a jak jsem už psala nebyl problém. Za asi 2 měsíce měli první mladé. Mladým jsme dokoupili partnery a to je základ základ mého HOUFU :-) Jen pro upřesnění mám 4 páry, tak zase až tak velký houf to není, ale s přidáváním nových andulek jsem problém nikdy neměla. Možná jsem měla štěstí. To je moje zkušenost a klidně se pod ní i podepíšu, pokud pak bude mít větší váhu :-)