Nejhorší je že chovatel, který nám takto prodal araraunu a díky své reklamě a preferovanému jménu, jsme si mysleli, že je to PAN chovatel, tak jeho jméno znáte všichni, jak tu píšete. A kdekoli se jeho jméno vysloví, tak každý aniž by s ním kdykoli přišel do styku o něm taktéž říká, že je to PAN chovatel, protože mu to zase řekl někdo, kdo s ním nepřišel do styku. Jenže ono ouha...Setkali sme se již s nejedním chovatelem, který by ho strčil do kapsy.
Tak korelka už baští piškotky i zrníčka - teda v uvozovkách, protože jedno zrnčíko kouše jak dlouho :o). Myslela jsem, že bude stačit kaší krmit 2x denně, jak mi tu někdo poradil - hned po tom co je ráno pouštěna a že jí dám podruhé večer. Jenže po poledni začala zase řvát, takže krmíme kaší 3x denně. Sní jí malinko, ale pořád ji takto často vyžaduje. Zkoušeli jsme jablko - bez úspěchu. Připadá mi, že do čeho musí kousnout nechce. Všechno se jí musí strkat přímo do zobáku :o), i když ty zrníčka se teda jíst snaží. Dokonce se už přestala bát mističky a baští je přímo z misky. Jinak je to mazlivka čím dál větší, přitulí se mi až k puse, zobáčkem se mi opře o rty a spí :o))). Je to taky děsná hračička, má takový ptačí hřiště, tam si hraje z kruhama a houpačkou pro papoušky, hřiště je udělaný ze dřeva, takže to okusuje a vydrží tam jak dlouho. Pak se přilítne přitulit a spí :o)
Orina: Děkuji za pochvalu - měla jsem z toho hrůzu, hlavně když sem přivezla jinou kaši než na kterou byla zvyklá, ale chutná jí a řve u toho vždycky jako blázen a to stačí když zahlídne stříkačku :o). Ten člověk od kterýho sem korelku koupila dokrmoval pouze tuto jednu jedinou. Údajně ji rodiče nekrmili či co. On má jeden pokoj v bytě vyčleněný na papoušky - andulky a korely a chová je tedy v těchto pokojových voliérách. Byla to asi vyjímka, že ji dokrmoval.Já si původně chtěla vzít jednu z těch z voliéry, že prý jsou po výletu z hnízda, ale když sem řekla, že ji chci jako mazlíka, tak mi nabídl tuto.
taky ji muzes prsknout trosku ty kase do misticky, at si zkousi zobat sama. lepsi nez kase, ktera bude moc ridka a jemna by byly lepsi rozdrcene granule a rozmichane na hustou kasicku
Dobrý den. Dobře jste udělala že jste si koupila dokrmovací
směs,ta je ideální. Ale já bych Vám chtěl poradit jak to udělat aby Vaše korelka byla v kleci klidná.Je to velice jednoduché! Kupte si ještě jednu korelku. ale pozor ! musí
už jak Vy sama říkáte BAŚTIT.Píšu Vám to z vlastní zkušenosti. Manželka a já jsme začínaly s jednou dokrmenou
korelkou(semeček Anýsek) Dnes už máme čtyři. Byly všichni dokrmovány,ale když jsme kupovaly tak už baštily sami. Je samozřejmé že prodávající chovatel dá kupujícímu
chovateli dokrmovací směs. Dále je dobré vědět od koho
si korelku kupuju. My máme korelky od tří ruzných chovatelů a byly a jsme s nimi spokojeni. Naše korelky jsou krotké, lezou po nás, mají na stole hračky ale máme
to udělané tak že je z volierky pouštíme každé ráno na
prolet po kuchyni, čas kdy chtějí být venku je různý. Ale
většinou to je asi hodina. Pomazlí se s námi, polétají a po
ulizení voliérky a doplnění otočného krmného pultu se naši
členové rodiny nechají dovést (jsem vozíčkář) nebo v případě manželky Marušky donést a jsou naprosto klidní a
nedomáhají se vypuštění z voliérky. Chodí na pletivo pro
pohlazení ale jinak jsou naprosto klidní. Chceme Vám říct že si Vás moc Vážíme za to že jste to nevzdala a tu korelku
jste baštit naučila. Já jsem toho názoru že chovatel který
prodá (ve Vašem případě ) korelu se má zveřejnit. Ne proto aby ho člověk pomlouval,ale proto aby další potencionální kupci věděli že si musejí při koupi dávat větší
pozor!!! Ale co Vám mohu doporučit z naprostou jistotou
je to aby jste si koupila ještě jednu korelku. Nejlépe zese
ručně dokrmenou. Ta kterou již máte se Vám za to odvděčí. Nejlépe sestavte pár. Adresy na dobré chovatele Vám dáme. Mějte se moc hezky a držíme palce.
Naše stránky WWW.marcovnicek.estránky.cz
Petr a Maruška
cena by byla v pořádku pokud by papoušek byl již samostatný, já za přibližně takovou cenu prodávám korely dokrmované od prvního dne, kdy při prodeji dávám kilo krmné značkové směsi na kterou je odstavené mládě zvyklé, plus veškeré doklady, odčervení atd a spousta lidí kvůli ceně ohrnuje nos. jinak je už podezřelé to že chovatel dokrmoval podomácku vyráběnou směsí která je naprosto nevhodná. je smutné že se podvodníci a lháři objevují v tomto kmoníčku v tak hojném počtu. Luboš Jedlinský
Luboši, můžu Vás poprosit o radu, jestli je to, jak se korelka chová v pořádku? Mám pocit, že tu kaši bude baštit snad donekonečna. Dostane vždy tak v 9:00 když mamka vstane, jenže kolem druhé odpoledne řve zase a zase chce kaši a potom jí dávám ještě večer tak kolem sedmé. Je u nás už týden a žádná změna. Jí stříkačkou, zkoušela jsem pouze lžičku, ale to trochu zobne a potom sedí řve a čeká až jí to dáme do zobáku absolutně v tu chvíli nevnímá a nemá žádnou snahu si to z té lžičky vzít. Zrní už jí - kromě slunečnice, s tou pořád bojuje, o víkendu zobala i hrušku, hrozno, mrkev, ale vydrží jen chvíli a hlavně jí to pořád nestačí a vyžaduje tu kaši. Myselela jsem, že za ten týden snížíme dávku na 2x denně, ale pořád ji chce 3x denně. Je to normální? Mám strach, že dělám něco špatně a že se to nikdy nenaučí.
Petře a Maruško - moc děkuju za pěkná slova a podporu. Určitě chci korelce koupit kamaráda. Přemýšlela jsem nad andulkou, ale asi to vyhraje ta korelka. Vím o jedné paní, která korely dokrmuje a určitě je spolehlivá a prodává korelky až v okamžiku, kdy jsou plně samostatné a kaši již nevyžadují,napíši Vám až budu mít chviličku meilíka a pošlu odkaz.
Jinak pánovi, od kterého jsem korelu koupila jsem včera napsala meila, kde jsem mu popsala situaci. Do dneška neodpověděl, i když před tím komunikoval rychle. Takže je jasný, co si o něm myslet...
jak jsem pochopil korela už jí ovoce i drobná semínka, která rozloupne a spolkne, v tuto chvíli bych to řešil tak že bych nakrmil pouze na noc ve větším množství kaší, aby nestrádala přes noc, ráno bych připravil do klece misku se zrníčky a její oblíbené ovoce a tím by to končilo, (tedy je samozřejmě důležité jí sledovat zda jí zrniny a ovoce) i tak se bude stále dožadovat krmné směsi, kterou jí ale neposkytnete (ve voliéře se tak chovají rodiče ke svým žadonícím mláďatům v době odstavu). opět bych krmil až na noc kaší, takto to praktikuji přibližně týden, v průběhu dne je dobré jemným pohmatem zkontrolovat volátko, pokud jí dobře ucitíte v něm semínka nebo alespoň že je z části zaplněné, pokud opravdu je tak po třech dnech snížit dávku krmení kaší na noc zhruba na polovičku a po dalších 4 dnech přestat krmit kaší úplně, (papoušek bude nejspíš žadonit nadále ale neustoupit mu) je důležité jen kontrolovat to volátko, takto přecházím na zrní celé roky bez úhynu, pokud ho budete krmit v budoucnu hlavně kaší papoušek uhyne (myslím dlouhodobé krmení), jinak chovatel je pěkný podvodník, toto se opravdu nedělá. Luboš Jedlinský
Dobře Luboši, děkuji za radu, pokusím se to udělat tak jak píšete, ale myslím si, že ten řev asi nevydržíme až zjistí, že kaše nebude. ovoce jí pouze za naší asistence, kdy jí do toho musíme pomalu strčit zobák, protože jídlo sice cítí, ale sedí, třepe křídlama a sama k tomu nečichne. Čeká až jí to dáme. Párkrát do toho klovne a konec. Můžu se zeptat v jakém věku korely odstavujete - kdy přibližně tu kaši už nevyžadují? Jí by měly být 29.9. dva měsíce.
Jinak pán mi dnes napsal, udělal vlastně blbce ze mě. Že nechápe jestli mám vztek na sebe, že jsem si pořídila starost, že to není televize, kterou zapnu a vypnu a že potřebuje péči, nebo prý na něho, že si mi dovolil prodat něco tak nedokonalýho co se teprve musí něco naučit. Prý divné když je to mládě. Hm, tak nic. Takže jsem vlastně blbec, kterej neví, že se o papouška musí starat. Aspoň že to vim.
Korela je samostatná přibližně v 60 ti dnech života. Resp. v tomto období lze předpokládat že je natolik stará že se obejde bez dokrmování rodiči, korely (asi je to i tím že jsou tak soudržné) dokrmují klidně mláďata (a nejen svoje) i v 80ti dnech pokud žadoní, ale to už samozřejmě žerou sami :)
Jinak já jsem také pro zveřejnit jméno ať chovatelů ví na koho si dát pozor.
Divím se že po tak neseriozním jednání s vámi chovatel komunikuje, on si je své chyby určitě vědom a chová se te´d podle hesla "nejlepší obrana je útok" ... Je to srážka z blbcem, jasně že vás to naštvalo, ale doporučuji nekomunikovat, stejně nic nezmůžete a beztak se vám neuleví :)
Po tom, co mi včera napsal jméno zveřejním. Samozřejmě že mě to naštvalo, protože potom to vypadá, že jsem člověk, který si myslí, že i když je to mládě, tak se o sebe postará samo. Mládětem je ale ještě např. v 6-ti měsících a už se o sebe dokáže postarat. Samozřejmě, byla to i má chyba, věděla jsem, že je jí jen přes měsíc, ale on dobře věděl (ptala jsem se několikrát a i jsem mu to psala meilem) - chtěla jsem ji za předpokladu, že jí sama, protože jsem v práci a nechci aby doma trpěla hladem, protože se sama o sebe nepostará. Ještě ten den co jsem si ji vyzvedávala jsem se na to ptala a hned několikrát!!! Pokaždé mi bylo řečeno že ano.
Jmenuje se Jiří Vlach a je z Boletic nad Labem (Děčín)
mladé korely odstavuju cca v 5 týdnech života, odstavování u mě trvá přibližně 10 - 14dní po té je papoušek zcela samostatný, dva měsíce je dost na krmení kaší, čas kdy jí to musíte odnaučit se krátí, po té jí začnete spíše škodit a to může vést k ujmě na zdraví, určitě to musíte vydržet a křik nevnímat, postupovat přibližně tak jak jsem již popsal. dokrmování se věnuji ustavičně 5 nebo 6 let a jméno tohoto chovatele jsem nikdy neslyšel, což napovídá o tom že je to buď začátečník v dokrmování nebo dokrmuje velmi málo a tudíž moc zkušeností zřejmě nemá a možná ani neumí převést mládě na zrnitou potravu proto je takto dává z domu jak se říká nedodělané, je dobře že jste jméno zveřejnila alespoň si dá více lidí pozor. Luboš Jedlinský
Já si spíš myslím, že pán je asi začátečník a vůbec netušil jak naučit mládě zobat samo.Proto asi doufal, že změnou prostředí začne potravu přijímat. Ono se dokrmování stalo jakousi módou a pokud přímo nedokrmují majitelé mláďat, tak si to chce alespoň někdo zkusit a mládě na dokrmení si koupí. Neni to taková legrace, hlavně když si uvědomíte všechna možná rizika při dokrmování.