Dobrý den, chtěl bych si zkusit udělat sepiovou kost. kupuji ji na burzách. Chci se optat, základem je sádra? představoval bych si že do toho přidám omyté a umleté skořápky, roborana nějaké vitamíny. Je to možné? děkuji
děkuji za odpověď, ale to vím, že to není pravá sepiovka, proto píši umělá. Pravou sepiovku taky dávám, ale chtěl bych vědět, jestli je ze sádry a jestli do toho mohu namíchat roboran a nějaké vitamíny ( většinou jsou tekuté) děkuji
Je mi jasný, že sepiová kost není ze sádry, že to je z chobotnice. Chtěl bych se dovědět jen, jestli ty bílé věci co se prodávají na burzách jsou vyrobeny ze sádry, případně co se tam ještě přidává. Myslím že nic a tak bych si chtěl zkusit také vyrobit a přidat do tohoto výrobku nějaké věci ( roboran, vitamíny, skořápky ) případně co se tam přidává.
No určitě se ji neřiká kost že by byla z kostí je ze sepie a je to forma vápníku atˇ to je sádra omítka skořápky vyděl jsem dávat i cihly itongu ,tak pořád je to jenom vápník
Sépiová kost je vlastně zbytek schránky sépie, tvořený vápníkem. Pokud se jedná o umělou napodobeninu, je tvořena většinou sádrou s nějakým přídavkem vitamínů podle návodu výrobce. Takže může být kromě bílé barvy i červená, žlutá a pod. Nejlepší je ale kost pravá.
co jsem si tu četl některé odpovědi tak jsem se musel hlasitě zasmát.Bud tu otázku nikdo nečetl nebo musí být naprostý ichtyl.Od ježdíka bych samozřejmě nekupoval,znám ho osobně.