Tak mi prozraďte jak to děláte. Já kdybych to sbírala ještě na zimu, tak bych si musela přizvat brigádníky. Mně to co nasbírám stačí ptáci vyzobat během dvou dnů. To bych nedělala nic jiného než chodila celé dny s košem a sbírala. Vždyť má člověk taky jinou práci než běhat po polích a sbírat bobule? Mě to sebrané fakt na sušení nestačí. Jedině, že to sbíráte pro jeden pár papoušků, tak to jo.
Já dávám také černý bez, jeřabiny a šípky. Oblíbenost se liší druh od druhu, nejméně vybíraví jsou amazoňané, ti z vyjmenovaného skonzumují všechno. Naopak aratingy se mi bezu ani nedotknou. Dávám jim to jednou za pár dnů, vše si zamražuji i na zimu, jeden den tomu obětuju a všechno nasbírám. S žebříkem zajdu na jeřabiny, máme tu jednu alej, kde je plno stromů, bedýnku mám za chvíli natrhanou, bez ještě dřív, akorát šípky zaberou více času. Bez zamražuji letos poprvé, tak nevím jaký bude po rozmražení, uvidíme. Na zamražené krmení mám vyhraněný samostatný mrazák. Zamražené věci krmím 4 měsíce, listopad - únor a to 1x týdně.
Foto: černý bez
Já třeba jeden týden v kuse zbírám. Po škole vždycky zajedu kousek od domu kde rostě hodně jeřabin a bezu a tam trhám. Loni jsem měl nasušenou jednu kartonovou bednu od pračky. Dá se to v pohodě. Jenom bych se chtěl zeptat jestli třeba někdo jeřabiny a bez i zavařujete? Díky
fylip