Aktuálně: 3 737 inzerátů211 922 diskuzních příspěvků18 273 uživatelů

Papoušek a výkaly

Maggy (neregistrovaný) 13.09.2010, 12:34:41 xxx.xxx.252.161
Dobrý den, ráda bych si pořídila papouška mníška šedého, ale mám obavy z toho jak při papouškovi udržet v bytě pořádek, chtěla bych aby byl součástí naší rodiny a většinu dne byl puštěný z klece, ale co jeho výkaly, nerada bych měla celý nábytek, koberce sedačku pokaděné. Prosila bych o radu jak tento problém řešíte vy?
Zdenka (neregistrovaný) 13.09.2010, 13:20:11 xxx.xxx.57.166
Anduky jsou v pohodě, korelky nadělají větší nepořádek, pyrury taktéž..Mníška neznám-ale asi to bude síííla.. :-) Musí se počítat s tím,že ptáci vypuštění z klece nadělají binec. A pozor na ničení věcí. Ne všichni sedí spořádaně na jednom místě a chovají se vzorně... :-) Čím větší papouch-a čím víc se papoušek pohybuje po bytě-tak je to pravděpodobněi s úklidem horší. Je to moje logická dedukce..
Orina (neregistrovaný) 13.09.2010, 13:29:51 xxx.xxx.82.13
Mníška jsem nikdy nevlastnila a neznám jeho povahu. Nechat ale papouška puštěného celý den v bytě není dobré z důvodu, že si papoušek utvoří teritorium, kde žije a v dospělosti může některé osoby z tohoto teritoria vyhánět jako vetřelce a strpí tam pouze toho koho má rád. Může to být taky jen jedna osoba z rodiny. Když po takových útocích papouška začnete zavírat, aby mohla osoba která je napadána vstoupit do místnosti, tak papoušek nehorázně řve. Tím máte vyřešený trus. Papouška pusťte ráno na prolétnutí, to se ještě stačí vydělat v kleci. Při prolétnutí asi hodinku stačíte sledovat jestli se nestala nehoda a utřít to papírovým kapesníkem. Pak je papoušek v kleci a večer při puštění lehce uhlídáte další nehodu s trusem. Mníšek určitě neni papoušek, který by toho moc znečistil. Spíš se bude zajímat o okolí zobákem. Ovšem podotýkám, že se každý papoušek chová jinak a třeba andulka puštěná v bytě celý den nikoho napadat nebude. Záleží tedy jakou má povahu mníšek a to vám musí napsat chovatel, který ho vlastní.
anonymní (neregistrovaný) 13.09.2010, 13:32:28 xxx.xxx.68.194
S mníškem to neni tak zlé , dokáže se naučit , že nežvyletí z klece tak se vykadí , samozřejmě se stane že se vykadíobčas i jinde , ale s tím se už musí počítat když papoušek je navolno. Nejlépe se otat u těch , kteří již mají mníška doma jako mazla.
Maggy (neregistrovaný) 13.09.2010, 15:16:02 xxx.xxx.252.161
Moc děkuju, já jsem počítala s tím že bude puštěný celý den po bytě, tak to musím ještě promyslet. Ještě bych byla ráda, kdyby se mi ozval nějaký majitel mníška.
anonymní (neregistrovaný) 13.09.2010, 15:26:06 xxx.xxx.30.34
mam mníška je naučený chodit na jedno místo a to je na jeho strom trvalo to sice dlouho než se to naučil asi 3/4 roku ale ted to zvládá bez problému.
Judy (neregistrovaný) 13.09.2010, 15:35:50 xxx.xxx.252.161
prosím poraďte jak jste ho to naučil, postup :)
anonymní (neregistrovaný) 13.09.2010, 15:35:57 xxx.xxx.160.10
Možná neřešte jeden bobek a zeptejte se na celkový bordel v bytě (peří,slupky z krmení, prach atd.) a také hlučnost, potřeba dalších nároků, slunění a jiné starosti. nic ve zlém s pozdavem Marek
anonymní (neregistrovaný) 13.09.2010, 15:58:06 xxx.xxx.193.236
nedokážu si představit pustit papouška bezprizorně na celý den létat po bytě.Máme sice alexandra velkého, což jsou "dřevorubci" a myslím, že bych odpoledne nenašla nábytek :-), pouštím ho opravdu jen když jsem s ním. Navíc ještě máme žárlivou yorkšírandu, takže neriskuji. Má svá místa, kde odpočívá, tam hledám s houbíčkou "bobky" , ale souhlasím s předchozím příspěvkem, že kakání je to nejmenší. Naučil se zobákem převracet misku se zrním, vyklopí ji vždycky ven z klece, což jsme vyřešili zvýšením plexiskla, ale co je nejhorší, je prach, a to alexandr ho moc nemá, (třeba oproti kakaduovi) a přesto je celý prostor kolem klece - nábytek,poličky a všechno posypán jakoby "bílou moukou", znamená to tedy každodenní úklid. A taky zvážit možnost alergie.
Orina (neregistrovaný) 13.09.2010, 16:16:19 xxx.xxx.103.100
Souhlasím se 193.236, papoušek i ten nejhodnější nemůže být puštěný celý den na volno. Stále musíte mít na něm oči co dělá. Jestli se někde nezachytl drápkem, jestli mu někde neuvízla noha, jestli právě něco neokusuje co nesmí. A co se týká kuchyně, tak vůbec nepředpokládám, že budete vařit polévku nebo smažit řízky a u toho bude asistovat papoušek. Částečně by z něho byla vařená slepice a částečně smažený biftek. Taky nastanou chvíle kdy budete muset odejít z domu a papoušek, který je zvyklý stále na volno, začne řvát, protože se mu děje křivda, že najednou musí být v kleci. Taky si uvědomte (což začínající mazlíčkáři většinou neberou v potaz), že po roce nebo po dvou letech chcete mít najednou chvíli pro sebe, bez všetečky, který vám strčí zobák do šití, nenechá vás v klidu vypít kafe. Tak se najednou stane, že se kvůli tomu začne papoušek do klece zavírat. Napřed na chvíli pak na delší chvíli až je z toho dlouhá doba. Proto doporučuji pořídít papouškovi velmi prostornou klec, až tato doba nastane, aby se necítil jako vězeň, ale měl pro sebe prostorný bejvák. Pokud klec teprve vybíráte zkuste se podívat na www.voliery.cz používám je už přes deset let a jsou super. Dřív se nic takového nesehnalo a co se vyrobilo doma to muselo stačit. Klece v obchodě většinou velikostně nevyhovují.
Obrázek
anonymní (neregistrovaný) 13.09.2010, 17:12:41 xxx.xxx.30.34
za 1 není možné mít papouška puštěného neustále venku bez dohledu nejspíš by si brzo něco udělal stále se na něj musí dávat pozor a případně vymýšlet zábava jinak si ji vymyslí sám a zřejmě se vám to nebude zamlouvat nejspíš si zamane něco rozložit pokud možno na co nejmenší kousky nebo něco v tom smyslu jsou strašně zvědaví a některé činosti s papouškem dělat nejdou aby si neublížil. 2. pokud jej to chcete naučit tak to chce trpělivost . Začínali jsme tak že jsem jej naučil chodit za dobrotku(řekne si už o ni i sám "dej dobrotku" ) na jedno místo . povel si vymyslete sama pokud možno krátké slovo které budete používat jen ve spojení s touto situací .pokud na povel odletí nebo se nechá vyrušit ze hry a odnést na správné místo odměňte tím co má rád papoušek. Na papouškovi poznáte když chce udělat bobek já toho využil a spojil tento povel se situací takže na povel prc šel papoušek na strom a vykonal potřebu vždy byl odměněn a pochválen ,ale opravdu to byl ze začátku jen pokus jestli to pujde nijak jsem to nehrotil a netrestal jsem ho když se to nepovedlo a trvalo to dlouho než se to naučil teď už se chválí sám a bobek máme v bytě opravdu jen málokdy .
Maggy (neregistrovaný) 13.09.2010, 18:11:18 xxx.xxx.252.161
Jo mockrát děkuji, klec už máme vybranou i papouška od známého si chceme vzít malinkého na dokrmení, jen ty hovínka mě děsily, ale když jsem si to tak pročetla tak pokud bude puštěný 2 hodinky denně tak by se to dalo uhlídat. Samozřejmě jinak s nepořádkem počítám, už jsem si i na to koupila ruční vysavač, který vysává i vodu :D
anonymní (neregistrovaný) 13.09.2010, 18:17:25 xxx.xxx.30.34
jo nepořádek udělat dokáže a to slušnej
anonymní (neregistrovaný) 13.09.2010, 18:43:07 xxx.xxx.90.127
Tolik toho zase nenačůrá :-)) Tak ať máte z papouška radost!!!!
Maggy (neregistrovaný) 13.09.2010, 18:46:38 xxx.xxx.252.161
Jejda to vím :) to byl jen takový dovětek s tím že vysavaček je i na vodu, to mám spíš kvuli pejskovi, který pravidělně vyžbrndá misku na vodu :D
Orina (neregistrovaný) 13.09.2010, 18:50:42 xxx.xxx.90.127
U nás pejsci pijou z umyvadla-tedy ze svého. Miska by jim na pití nestačila. A musím mít okolo alespoň tři hadry na podlahu a pořád vytírat :-))

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.