Aktuálně: 3 737 inzerátů211 918 diskuzních příspěvků18 273 uživatelů

Zas a znova

anonymní (neregistrovaný) 13.09.2010, 09:59:22 xxx.xxx.244.86
Tak a je tady opět už několikrát zakládané téma: Dvojité pletivo. V noci z pátku na sobotu jsem na to doplatil já, kočka nebo nějaka jina ,,potvora" utrhla přes pletivo deseti andulkám nožičku/ky. Sedum andulek zemřelo v noci, další tři jsem musel utratit. Je velice smutné, že takovýchto případu je pořád víc a víc a nikdo neni ochoten dát pár stovek do dvojitého pletiva dokuť o své ptáky nepříjde. Foto sem raději nevkládám.
anonymní (neregistrovaný) 13.09.2010, 10:58:31 xxx.xxx.68.194
To je škoda , že je nezveřejníte , já je zveřejnil , sice byste sklidil nějakou tu kritiku ale takové fotky jsou dost účinné . Stále je dost těch , kteří si říkají " doteťka nic , tak se mi to nestane i v budoucnu" . Dá se to i vyřešit jinak než dvojtým pletivem , ale to 2-pletivoje asi nejlepší .
anonymní (neregistrovaný) 13.09.2010, 14:16:46 xxx.xxx.204.249
Také se přikláním v těchto případech ke zveřejnění fotek ... Hlavně začínající chovatelé si nebezpečí ani neuvědomují, prostě jim to nedojde co všechno se může stát. Tchán byl to samé, až když mu z voliéry zmizli ptáci, dal dvojité pletivo. Voliéra se v noci stává prostřeným stolem pro predátory. Nejenom že mám dvojité pletivo, ale mám voliéry vyzděné do cca 80 cm, právě proto aby ptáci nebyli tak na očích. Upřednostnila jsem bezpečnost před "krásou" a má to smysl, několikrát jsem viděla procházet cizí kočky okolo voliér bez povšimnutí. Doporučuji! Pro chovatele nade mnou ... už máte zabezpečené voliéry?
Orina (neregistrovaný) 13.09.2010, 16:24:40 xxx.xxx.103.100
Už jsem to tady uveřejňovala několikrát, ale jsou tady takový šikulové, že pro ně není žádný stavitelský oříšek problémem. Pro rychlé zabezpečení před zimou nebo na noc jsou dobrá zatahovací skla. Je to rychlá obsluha. Bohužel pro ty méně zručné, jako jsem já, je to větší finanční vydání, ale stojí to za to.
Obrázek
anonymní (neregistrovaný) 13.09.2010, 17:05:59 xxx.xxx.16.80
já bych se chtěl jen zeptat, zda li se toto už stalo někomu, kdo má voliéry se záletem ?
anonymní (neregistrovaný) 13.09.2010, 17:19:46 xxx.xxx.193.236
máme zálety, ptáci jsou zvklí spát uvnitř,když je chladno v noci, zavíráme okýnka, jsou zvyklí, a spí uvnitř i když je léto a mají otevřeno.
anonymní (neregistrovaný) 13.09.2010, 19:06:00 xxx.xxx.109.90
Na noc zatváram i v lete i v zime.
anonymní (neregistrovaný) 13.09.2010, 19:30:23 xxx.xxx.193.236
my zavíráme budovu, ať je nic neruší vevnitř, okýnka necháváme otevřené. Nejlepší je, jak papouši slyší na pokyn "DOMŮ" - a všichni letí dovnitř :-)
Pavel (neregistrovaný) 13.09.2010, 21:53:30 xxx.xxx.147.98
Taky máme zálety a večer zavírám i v létě.Ptáci si zvykli na večer zalétat dovnitř a je to bez problémů.Taky si myslím že je to dobré i proti myším,Zatím se mi do vnitř nenastěhovaly.
anonymní (neregistrovaný) 13.09.2010, 22:50:26 xxx.xxx.204.249
ORINA ... jaký velký prostor máte zasklený? Neumím si totiž představit to teplo co za tím musí v létě být ... Nebo máte nějaké střešní okna a odvětrání?
Orina (neregistrovaný) 14.09.2010, 05:27:29 xxx.xxx.126.197
V noci je stejně chladno, tak jim to nevadí.Je to asi 10m dlouhé a celé to pokračuje do obýváku, kde je průchod celým bytem, takže v noci mají prakticky otevřeno větrání cca 2m x 2,5 do bytu. A když je horko tak můžu otevřít okna, kde jsou všude mříže. Je to něco jako nedobytná pevnost. Navíc tam mají žrádlo a pelechy psi, takže může nějaká noční potvora přijít. I kdyby se tam dostala, tak by byla k večeři zase jiným, kteří by si na svoje žrádlo nedali šáhnout. Já to někdy vyfotím celý, ale zase až se někdo na focení vyskytne. U mě jsou fotky na delší dobu. A teď co už bude chladno tak to bude stejně všechno zavřený a chodit se tam už nebude. Jinak pokud by to bylo opravdu v létě zavřené tak by tam bylo 100°, je to směrem na jih. Když je ale jaro a venku je zima, jen hřeje sluníčko tak je tam perfektně. Já tam mám sezení a koukám s kopce dolů pokud se mi nechce jít na lavičku na zahradu. Fakt je, že když příjde návštěva ve správnou roční dobu, kdy se papoušci radujou ze sluníčka, venku kvetou stromy a je takový to perfektní voňavý povětří, že každej řekne jééé. On i když jde někdo ke mě pro papoušky a doškrábe se do toho kopce, tak každej konstatuje, tady je krásně. Přijdte na kafe a pokecáme u papoušků :-))
anonymní (neregistrovaný) 14.09.2010, 20:44:17 xxx.xxx.204.249
ORINA To musí být krása !! U vás jsou ty skleněné výplně řešené rozumně, ale při běžném použití na voliéry (jako ochrana před predátory) si troufám říct nemyslitelné, teda apoň v tom létě, v zimě by to špatné nebylo... Na kávu to mám k vám asi 300 km :-D
Orina (neregistrovaný) 14.09.2010, 20:59:43 xxx.xxx.93.183
Určitě jste někde od Přerova, tam se já dostanu zase dost složitě.Jedu od nás už v sobotu ráno autobusem, pak musím v Praze přesednout na vlak a navečer v sobotu jsem v Přerově, abych se v neděli mohla podívat na burzu. Všechno má svoje. Tož jestli se někdy pojedete podívat do Práglu ozvěte se a příjďte pobejt :-)
anonymní (neregistrovaný) 15.09.2010, 10:57:20 xxx.xxx.204.249
Děkuji za pozvání :) Typ máte téměř dobrý, olomoucko :)

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.