Aktuálně: 3 737 inzerátů211 918 diskuzních příspěvků18 273 uživatelů

Prosím o radu

anonymní (neregistrovaný) 12.09.2010, 17:00:48 xxx.xxx.1.126
Koupil jsem papouška za 2000kč od chovatele a zhruba za 24 hodin u mě uhynul. Chovatel odmítá jakoukoli vinu a tvrdí mi, že je to moje chyba. Přitom u mě o něj bylo dobře postaráno a veterinář mi řekl, že memohlo v žádném případě jít o úhyn po nakažení od mojich ptáků.Máte někdo podobnou zkušenost a poradíte jak postupovat? Myslým, že fér by bylo buďto vrátit peníze, nebo dát nového ptáka, nebo se pletu?
anonymní (neregistrovaný) 12.09.2010, 18:02:55 xxx.xxx.84.77
Jestli jste měl s chovatelem sepsanou kupní smlouvu o nějaké náhradě v případě úhynu a také jak se bude v případě úhynu postupovat, tak máte "relativně" nějaký nárok podle toho co je v kupní smlouvě napsané. Jestli ovšem kupní smlouvu nemáte, tak je na ptáky podle občanského zákoníku záruka 6 týdnů, v té době můžete podat na chovatele žalobu, že vám papouška nechce nahradit, ovšem nevím jestli se vám to kvůli dvoum tisícům vyplatí, protože budete mít za soud větší vydání. Takže shrnuto, podtrženo, pokud s vámi chovatel nechce a nebude komunikovat, nemůžete dělat vůbec nic, protože se vám jen vysměje a bouchne před vámi dveřma. Ještě napište o jakého papouška se jednalo.
anonymní (neregistrovaný) 12.09.2010, 18:47:26 xxx.xxx.16.80
takhle jsem jednou prisel o samici papouska nadherneho. Stala 1000 kc a 2 dny byla uplne v pohode. Pak jdu kolem volier a najednou lezela na zemi. Vubec nevim co se stalo, ale pozadovat nahradu me nenapadlo, protoze u papousku se to bohuzel stava. holt jsem mel smulu. Nekdo rika, ze to bylo stresem a mozna se jen lekla a narazila silne do pletiva. Kdo vi. Kazdopadne kdyz kupujete drazsiho papouska, je lepsi si nechat od chovatele napsat papir, co kdyby prisel uhyn do par dnu.
anonymní (neregistrovaný) 12.09.2010, 20:44:03 xxx.xxx.116.245
V každém pádě je kupní smlouva dost nepostradatelná. Co kdyby se někomu papoušek ztratil a řekl, že jste mu ho ukradl. Jak byste dokazoval, že je koupenej, když by vám to třeba chovatel zapřel protože by byl smluvenej s tím vykutáleným lumpem. Je to čistě hypotetická úvaha, jenže v dnešní době je možné všechno. Taky není dobré, když si papouška přinesete domů, šoupnout ho hned do voliéry. Měl by mít nějakou karanténu v menší kleci, kde ho budete alespoň pár dní pozorovat. V cizím prostředí může jít opravdu o stres z neznámého místa. Takže pak chovatel žádnou vinu nenese.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.