Aktuálně: 3 732 inzerátů209 877 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Přerov

fylip
fylip 12.09.2010, 11:35:35 xxx.xxx.80.34
Tak jak se Vám líbil Přerov? Podle mě nejlepší burza za poslední hodně dlouhou dobu. Strašně moc ptáků a hlavně velcí papoušci. Z amazoňanů jsem vyděl pár žlutolících, hodně běločelích obě albifrons i nany, 1 nádherný hodně žlutý modročelý a pěkných modročelých bylo víc, 2 surinamci,hodně venezuelců,2 žlukrcí a myslím že jsem vyděl i jednoho žlutorameného. Za amazonků byly černotemení, bělobřiší a modrohlaví po párech až na modrohlavé toho jsem vyděl jenom jednoho. Dneska jsem tam vyděl asi nejvíc kakaduu co tam kdy bylo. Jedna klec byla plná kakaduu růžovích,potom byly šalamounští, 2 kakaduové bílý, několik žlutočečelatých a to je asi všechno z kakaduu. Vyděl jsem ary nobillis, 2 ary severy a 2 ararauny.V hale byl jeden samec Eklektuse solomonensis a venku byl celý pár, asi polychloros.Bylo dost žaků samé konga, až na jednoho liberyjského. Z poicephalusů bylo dost pěkných senegalců,vyděl jsem i několik mayeráků, ale moc pěkných ne. Potom ještě dva konžské. Překvapilo mě kolik bylo patagoncu. Několik jich bylo fakt nádherných.Z alexandrů bylo hodně rudohlavích a vousatých,hodně alexandrů velkých a řekl bych že i čínských, ale žádného krasavce čínského jsem nevyděl. Byli tam 2 černohlaví, a jeden skořicoví alexandr velký udajně štěpitelný do modra. Z austrálie jako vždycky hodně penantů. Horských jsem moc nevyděl. Něco málo červenokřídlých a dost králováků. Byl tam jeden nádherně vybarvený samec papouška královského. Jinak tam byly 3 papoušci amboinsti,nějaké princezky,nádherní, pestré, Barnardi límcovi a dva klonkurské jsem vyděl. Koupil jsem si 2 knížky o amazoncích, takže pro mě perfektní burza :) fylip
fylip
fylip 12.09.2010, 12:04:38 xxx.xxx.80.34
Ještě jsem zapoměl na Amazoňany kubánské a jednoho vinorudého. fylip
sunflowersman (neregistrovaný) 12.09.2010, 15:03:23 xxx.xxx.175.196
dobrý den Filipe. Jaké bylo zastoupení pyru? děkuji. Mirek
fylip
fylip 12.09.2010, 15:08:59 xxx.xxx.80.34
V pyrurách se nevyznám a jednotlivé druhy od sebe bohužel nepoznám. Poznám maximálně že to je pyrura, ale to je tak všechno-druh neurčím. Už jsem si ale řekl že si musím sehnat nějakou knížku o pyrurách a uvydím :) Dneska se mi tam jedny líbily, bohužel nevím jaké to byly. Ptal jsem se kolem přenosky, ale majitele jsem nenašel. Vyděl jsem tam víc pyrur a určitě to nebyl všechno jeden druh, snad tady bude někdo kdo se v nich trošku vyzná :). fylip
Cairo.White
Cairo.White 12.09.2010, 15:14:23 xxx.xxx.159.66
Krásný dobrý den, dneska jsem úplně poprvé navštívila burzu v Přerově a mám z ní velmi dobrý dojem. Vůbec jsem netušila, jak je burza oblíbená a kolik lidí tam bude. Já jsem sice nejela za nákupem nebo prodejem, ale jen se tak orientačně podívat na papoušky, protože bych si v blízké budoucnosti chtěla nějakého pořídit. Přemýšlím nad několika druhy, ale ještě jsem je v reálu neviděla, takže jsem spíše porovnávala velikosti a celkové projevy, které byly bohužel značně omezené. Co se týče papoušků, tak mám smíšené pocity. Na jednu stranu mi jich bylo strašně líto, jak byli namačkaní v přepravkách na sobě, bez jídla, vody a špinaví, protože zvířátka mám hrozně moc ráda a nemůžu se dívat na to, jak trpí, na druhou stranu to chápu, lépe se to zařídit asi nedalo. Z druhů byl široký výběr a někteří ptáčci vypadali opravdu krásně, na jiných bylo bohužel znát, že za sebou mají těžkou cestu a kdo ví, jak se o ně majitel stará, ale to je zase na jiné povídání. Co se mi líbilo nejvíc bylo, že když člověk něco opravdu chce nakoupit, tak sežene všechno-klece, budky, semínka, různé doplňky stravy, knížky atd. atd. Velkým kladem je taky možnost zeptat se na cokoliv přímo chovatele. My jsme přijeli kolem 7, místa k zaparkování ještě byla, ale pak už to byl asi problém nechat auto někde poblíž. Lidí bylo plno a občas se to chtělo protlačit davem, ale řekla bych, že je to to nejmenší. K vidění nebyli jenom papoušci, ale i štěňátka, koťátka, plazi, rybičky, kačeny, holubi a spousta jiných zvířátek. Na závěr bych chtěla napsat, že určitě souhlasím s názorem mladého pana Filipa - skvělá burza :)
anonymní (neregistrovaný) 12.09.2010, 15:30:46 xxx.xxx.16.80
o tech pyrurach se psalo na ifaune. co vim tak tam vezli hnedouche, zelenolici, lepida nebo tak nejak a jeste jeden druh pro me neznami. Takze si myslim, ze tam byl velky vyber.
anonymní (neregistrovaný) 12.09.2010, 16:34:15 xxx.xxx.90.180
Miro, z pyrur jsem viděl perláty mladé i starší vybarvené, žlutoprsé letošní odchov, modročelé říční (roiseifrons) mladý pár, hnědouché, rupicola starší samec a pěkná kolekce mutačních zelenolících od Eliáše. Tomáš J.
Marty (neregistrovaný) 12.09.2010, 16:57:11 xxx.xxx.249.60
Nebyl tam náhodou i pyrura bělouchý? Stoprocentně vím o lepidě, perlatě a p. cruentata a o pyrurech pana redaktora. Z mého pohledu také nejvydařenější burza, co jsem snad byl. Papoušků mnoho na výběr a hlavně velká druhová rozmanitost. Velký zájem opět vzbudil maďarský chovatel nabízející velké i střední papoušky. Já, ač jsem tak původně ani nezamýšlel, jsem obohatil můj chov o další papoušky. Po domluvě jsem ještě získal 2 samičky křepelky čínské. Radost z burzy určitě ovlivnilo i to, že jsem nebral žádné papoušky na prodej a nemusel tak stát u přenosky a čekat na nejistého kupce.
Marty (neregistrovaný) 12.09.2010, 19:25:11 xxx.xxx.249.60
Pro doplnění Fylipa, ještě tam byl ara marakána, mláďata amazonka modrohlavého, amazonci šupinkoví, aratinga dlouhoocasý, červenolící a opravdu nádherní byli aratingové zlatohlaví od maďarského chovatele. Myslím, že na nich nebyla jediný chybička, super kondice i stav peří. Ararauny na tom nebyly s opeřením tak dobře. Jinak papoušci rudobřiší a žlutoramenní - psephotus. Zkrátka bohatá sbírka papoušků všeho druhu.
anonymní (neregistrovaný) 12.09.2010, 20:39:53 xxx.xxx.105.48
Venku před halou prodávali i pyrury modrobradé.
anonymní (neregistrovaný) 12.09.2010, 20:50:00 xxx.xxx.116.245
Je to smutný, že taková spousta papoušků se neprodá doma u chovatele. A to co jmenujete byli donedávna ještě papoušci s vysokou cenou a nebyli vůbec k dostání. Za pár let se budou ararauny prodávat na trhu jako slepice. Abysme nedopadli jako indiáni, že si to budeme taky dávat na talíř pro absolutní nadbytek opeřenců.
fylip
fylip 12.09.2010, 22:00:02 xxx.xxx.80.34
Na ty zlotohlavé jsem zapoměl :) Taky jsem ještě vynechal Lory žlutohřbeté ráno tam byla celá pára, potom už jsem je tam nevyděl.Na Marakanu jsem taky zapoměl.Ještě jsem tam nenapsal dva papoušky hnědohlavé. A to je už snad všechno :) fylip

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.