Letos se mi podařil opakovaný odchov u rosel pestrých, takže jsem rád i za ně. Alespoň pokryji náklady za krmení. A co jsem si letos pořídil? Sehnal jsem postupně dva nepříbuzné páry aymarek c. Samička prvého páru mi sice po osmi dnech uhynula, ale nedalo mi to a pořídil ten druhý. Teď se z nich můžu jen těšit a doufat v úspěch. Aymarky z druhého páru jsou skvělé, jak po stránce kondice, tak i v jejich chování. Nebojí se a při krmení čekají, co dostanou. Je to paráda.
Co se mi letos podařilo - udělat radost několika lidičkám svými papoušky . Není nad to když Vám za nějaký čas napíší své poděkování a spokojenost s papouškem .
To zahřeje u srdíčka . Jinak v odchovech na který jsem čekal tak se mi nedařilo.
Mě se tento rok povedlo odchovat papouška škraboškového, který musel být ve 14 dnech života odebrán z budky, měla jsem z toho strach, protože to byla moje první zkušenost, ale hlavně pomocí těchto stránek a stránek Milana Bartla jsem to zvládla a teď to je takový krasavec.
Pro neregistrovaného: Moc Vám i Vašemu arátku gratuluji - je hezké, že se Vám oběma podařilo překonat počáteční nesnáze. Ať Vám prcek zdárně roste!
A do diskuse: Mně se letos vydařil vlastně celý rok - na jaře jsem si dosyslila peníze na samečka k mé roční modrohlavé amazonce a z ostatních ptáků mi zahnízdilo všechno, co mělo prdku (a většina dvakrát). Takže suma sumárum - 4 mimina senegalců (s lehkou dopomocí - dokrmováním od 7. týdne) a 7 hnízd aymar od 4 párů. Nemusím Vám asi říkat, že chvíle strávené v "kurníku" jsou pro mě opravdu čistou radostí... Hezký večer, Lucie D.
Asi jsem více negativně založen, spíše mi utkvělo v paměti v čem se nedařilo - během mé nepřítomnosti úhyn dvou samců agap. cana, ochrnutí nohou samce pap. konžský gulielmi, později úhyn chovného samce fantiensis. Odchovy konžských , žaka a senegalců nějak vyšuměly, snad jediné letošní vnímané pozitivum - hotová část dostavby chovatelského zařízení.