Aktuálně: 3 737 inzerátů211 922 diskuzních příspěvků18 273 uživatelů

Taky se vám to stalo.

Jarda (neregistrovaný) 01.09.2010, 18:56:47 xxx.xxx.3.4
Chci se s ostatními chovateli podělit o vlastní zážitek.Byl u mně chovatel koupit papoušky,mladé rok 2010.Byl z mého chovu unešen ,jaké mám pjekné ptáky a podobně.Jelikož chovám jen pro radost mladé nekrouškuji ale asi začnu.Pán u mne koupil pár papoušku poděkoval a odjel. Jaké bylo ale překvapení když je za 2 dny inzeroval na ifaunně, jako chovný pár rok 0.9.Nebudu specifikovat o jaké papoušky jde,ale jsou to 100% ti moji.S pozdravem Jarda.
anonymní (neregistrovaný) 01.09.2010, 21:14:44 xxx.xxx.125.203
Musím se smát!!! Takových vykuků je spousta co nakoupí papoušky od různých chovatelů a pak je prodávají jako svůj odchov.Zrovna tak jako ti co papoušky dokrmují. Nic se u nich nevylíhne, tak alespoň zkoupí kde co, dokrmí to, a taky to inzerují jako svůj odchov. Nejlépe uděláte když papoušky začnete kroužkovat a na kroužku si necháte vyrýt iniciály vašeho jména. Pak je kroužek opravdu nepřenosný. Nehledě když papouška prodáte tak vaše iniciály s číslem kroužku nikdo nezmění, jedině že by kroužek papouškovi sundal. Ale to by mu muselo stát za to aby se s tím namáhal. U běžných druhů asi ne.
anonymní (neregistrovaný) 01.09.2010, 21:19:33 xxx.xxx.139.188
jo jo,už se nedá nikomu věřit,a to je smutné
Tomáš (neregistrovaný) 01.09.2010, 22:35:56 xxx.xxx.90.180
To je nic oproti tomu, co se stalo mě! Letos jsem prodával odchovy alexandrů vousatých za 1800kč, ozval se mi pán (nebudu jmenovat) že koupí 1kus za 1500kč. Jelikož jsem v té době potřeboval peníze na nákup jiných papoušků tak jsem na to kývnul. Mám ještě pár vousatých, který spolu zjevně nejde do páru, tak jsem podal inzerát že koupím samičku alexandra vousatého. Jaké bylo moje překvapení, když se mi ten samý pán ozval zpátky (dokonce i ze stejného emailu) že má na prodej letošní na 95% samičku za 2400kč!!! Po několika diskuzích v Přerově na burze s ostaními chovateli jsem se dozvěděl že tento pán je známí překupník. Ano, i takový lidi mezi námi žijí.... Tomáš
Chovatel (neregistrovaný) 02.09.2010, 12:21:54 xxx.xxx.79.3
Někdy se mě lidi ptají, jak to že všechno prodáte a nemusíte dávat do výkupu ani anduly. Je to asi tím, že celý chovatelský život nepodvádím a tak se ke mě lidi vracejí a doporučí i své známe a ti zase další. A tak je to i u některých dalších chovatelů, kam chodím nakupovat zase já. Potom není divu, že někdo má odbyt na všechno a od někoho si lidi po zkušenostech nekoupí ani brko. Tam si koupí papouška jedině někdo, kdo ještě nepoznal situaci a "vyčůranost" některých lidí . Tak mají i oni odbyt. Jinak ti, kteří je znají a nebo se v chovatelství pohybují delší dobu, tak od toho jdou určitě pryč. Bohužel je stále ještě dost nových a začínajících, kteří se nechají napálit. A tak můžou tihle překupníci vesele ve svých praktikách pokračovat. Záměrně se nepodepisuju aby si někdo nemyslel, že si dělám reklamu na můj chov.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.