Ahoj všichni, chtěla bych si pořídit svého prvního papouška a tak bych se chtěla zeptat vás, kteří tomu rozumíte, jaký druh si pořídit. Jenom dodávám, že spíše nějakého, kterému stačí méně prostoru, nějaká menší klec a ne žádná voliéra. Moc všem děkuju za odpověď.
dobrý den, doporučovala bych andulku - myslím, že pro začátečníka je ideální. Mládě se brzy ochočí, může celkem dobře mluvit, existuje mnoho barevných variant, takže si můžete vybrat dle vlastního vkusu. K chovu postačí větší klec, pokud budete andulku denně pouštět k proletu. A není extrémně hlučná a je cenově dostupná. Navíc ji má ve svém chovu spousta chovatelů, tudíž je na koho se obrátit. Hlavně nekupujte ve zverimexu!
Děkuju všem za rady. Psali jste mi sem, že andulka se musí pouštět k proletu. Stačí po místnosti? A dá se potom nějak chytit, abych jí neublížila? Víte, moc toho o nich nevím, tak jsem vděčná za každou radu=)
nejprve musí zkrotnout, aby si brala nějaký pamlsek z ruky, aby se nebála a dala se chytit. Nemůžete ji honit, aby jste ji ,,nevybláznila" to by se mohla pak bát, chce to trpělivost. časem se naučí vracet sama. Třeba poradí někdo něco lepšího
My právě udělali ze začátku tu chybu, že jsme ji začali honit a je fakt, že na sebe šáhnout nenechá... ale jídlo z ruky si tekdon vezme, ale to je fakt až po delší době. Jinak asi nepouštět hnedka...třeba po třech dnech vypusiti no a ona si zaleze po tý době asi sama do klece, bude mít hlad...
nechte ji seznámit se pár dní s klecí - je to její teritorium, pak "uplácet" pamlsky - do klece,aby viděla,že jí je tam dáváte ( používám piškot), bude se vracet sama, každopádně NEHONIT po místnosti, to by se vás bála.Musí se vracet dobrovolně a nejlepší motivací je jídlo ...
na ochočení jednu - dvě si vystačí mezi sebou, takže : pokud budete mít jednu, bude váš oddaný mazel, který bude na vás fixován, když budete mít andulky dvě, vystačí si, nebudou na vás tolik vázány, ale vystačí si spolu, nebudou se nudit, když budete mimo, prostě budou spolu a vy ta třetí - pokud chápete, jak to myslím. Záleží na vás, co preferujete.
Ještě by mě zajímalo, možná je to blbá otázka, ale jetli se může andulka v kleci přenášet po bytě. Např. když chci vysávat, tak jí přenést do jiné místnosti, aby ji vysavač neděsil?
Prosím o radu. Asi za týden si přivezu maličkého mníška šedého (r. dokr.) a ráda bych měla pro něho vše připravené. V kleci mám pro něho různé hračky...a to je zatím vše. Nevím co dát na dno, jaké krmení (to mi doufám poradí ve zverimexu) - asi ho budu ještě nějaké dny dokrmovat. Vím, že mi pani chovatelka vše vysvětlí, ale přecejen...už se na něj moc těším. Děkuji za každou radu. Majka