Máte někdo zkušenost, že by se u korely, která byla klasicky šedivá se žlutou hlavičkou měnila barva peříček na bříšku na žlutou???? Jinak je v pohodě, žere, ale asi bude brzy celá žlutá!!!
Sama chovám jen bělohlavé, takže jiné mutace neznám, ale rozhodně mi nepřijde normální aby (zřejmě) přírodní korela přepeřovala do žluta. Jak je korela stará?
Sama jsem zvědavá jak se vyjídří někdo znalý :)
Přepeřují poprvé asi v půlroce :)
korely chováme 30 let, ale nikdy se nestalo,aby šedá korela přepeřila na žlutou, a to jsme měli pár, který měl velmi často mladé skořice se žlutou "čepičkou", ale nikdy barvu nezměnily.Já bych spíš taky řekla problém ve stravě, nechci vás ale strašit :-((
Problém ve stravě to být i může, protože žere jen směs pro papoušky a cokoliv jiného mimo jitrocele, který vyzobe, odmítá. Ale jak ho donutit??? (viz.obr. jak mu žloutne bříško)
to jsem tedy myslela,že se jedná o větší "fleky",ta vaše korelka je celkově taková "nažloutlá", ta pírka se jenom mohla po přepeření zvýraznit, předtím jste si jich třeba nevšimla.Omezte slunečnici - kdyby se náhodou jednalo o jaterní problémy, uvidíte.