Aktuálně: 3 737 inzerátů211 918 diskuzních příspěvků18 273 uživatelů

andulka - zabité mladé

Daník (neregistrovaný) 27.08.2010, 15:13:28 xxx.xxx.186.2
včera jsem našel u andulek ze 3 zatím vylíhnutých mláďat jedno mrtvé a dvě poraněné, podezřívali jsme samce, kt se oproti prvnímu vzornému hnízdění začal dostávat do budky, ale je možné, že to byla samice-vydává v budce neobvyklé pípání. Zajímalo by mě, zda je takový pár ještě k dalšímu rozmnožování vhodný a jaká může být příčina?V prvním vrhu byli vzorní.
anonymní (neregistrovaný) 27.08.2010, 15:36:45 xxx.xxx.174.103
Máte pár samostatně, nebo chováte více párů pohromadě?
Orina (neregistrovaný) 27.08.2010, 20:51:16 xxx.xxx.85.39
Příčina může být v tom, že se třeba něčeho lekly a tak v panice pozabíjely mladé. To papoušci někdy dělají i když u andulek je to asi opravdu vyjímka. Je to možné hlavně proto, že píšete, že už měly jedno hnízdo a nic podobného se nestalo. Nebo je taky možné, že se některý partner cítil být slabý na odchování mláďat a proto tohle hnízdo zlikvidovaly. Letos je nechte odpočinout a příští rok uvidíte jestli naberou sílu a další hnízda odchovají v pořádku.
anonymní (neregistrovaný) 29.08.2010, 21:15:49 xxx.xxx.91.91
Zjistili jsme, že to dělá samice - zatím zabila všechny mladé kromě nejstaršího, které je ale všude poraněné a rána se možná nedožije. Vypadá to, jakoby si na mladých vylévala zlost, v 1.hnízdění se chovala vzorně, vůbec nevíme, co tu změnu vyvolalo...
anonymní (neregistrovaný) 29.08.2010, 22:25:30 xxx.xxx.204.249
Není samice něčím rušena? Nevadí jí přítomnost samce v budce že ve snaze ho vyhnat to prostě schytávají i mláďata? Ikdyž u andulek by to bylo asi méně pravděpodobný důvod, ale nekrmíte zeleným? První hnízdění bylo vpořádku, navíc u andulek tohle chování mi nepříjde moc běžné, proto bych hledala chybu v něčem jiném nrž v povaze (agresivitě?) andulky
Orina (neregistrovaný) 30.08.2010, 08:17:30 xxx.xxx.99.133
U velkých papoušků se stává, že je-li pták něčím nadměrně rušen, začne útočit. Jestliže objekt, který rušení způsobuje není v dosahu jeho zobáku obrátí agresivitu proti nejbližšímu,(u mazlíčků) třeba i proti vlastnímu člověku. V tomto případě je možné, že u andulky se projevilo chování obdobně (i když je to velmi ojedinělý případ) a tak napadla svoje mláďata.
anonymní (neregistrovaný) 30.08.2010, 20:27:02 xxx.xxx.94.240
Rušena nestandardně není, snad opodál hraje televize. zelené krmení jsem tentokrát dával od 1 mláděte, četl jsem, že by se to nemělo kvůli průjmům dřív než po týdnu, ale chovatelé ve voliérách taky krmí všechny ptáky stejně. Samice je dosti dominantní i vůči samci, prostě se to tentokrát obrátilo proti mladým :-((

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.