Zdravím všechny chovatele papoušků. Mám dotaz ohledně kakariků momentálně mi hnízdí a začínají se líhnout mladé. Tento pár vyvedl mladé předloni ale s menším problémém. Samice je po 14 dnech po vylíhnutí začala škubat až do krve. Známí mi poradil že mám odstavit samici a nechat mladé dokrmit samcem. Mladí byli oškubaní jen po tělě. Peří na křídlech bylo dorostlé. Obávám se že se to může opakovat i tentokrát, a proto bych se Vás chtěl zeptat zdali nemáte nějaké jiné řešení popřípadě jak samici zabánit aby tohle dělala. Děkuju předem za Vaše názory a připomínky.
S pozdravem Tobias
Myslím že tomu zabránit nejde. Bylo to tady probírano už hodně krat a pokaždé to k ničemu nevedlo. Je to nemoc, nebo spíš nějaký zlozvyk který ptáky neodnaučíte. Jedině dokrmit ručně.
fylip
Děkuji za názor, myslel jsem si že tohlé ptáka odnaučit nelze, ale známí říka že tohle dělá třeba 1 samice a dalších 10 ne uvidíme co se bude dít dále.
Urobiť v búdke prepážku z pletiva, ktoré musí mať oká také malé, aby mladé nepreliezli do druhej časti, ale zároveň také vešké, aby ich rodičia mohli kŕmiť. Mladé musia byť "v zadu" - ďalej od vletového otvoru
O tom jsem tay přemýšlel. Vím že se to tak dělá, když samec rozbíjí vajíčka, tak jenom ať umí krmit samici z jiné voliery-ze zadu v budce by byl otvor s pletivem a jeto, ale u těch mladých bych to asi nedělal. Nevím. Mužete zkusit.