Andulka nebo korela?
Chtěla bych se zeptat jestli by mi někdo pomohl.Mám doma andulku a korelu skoušela jsem je dát dohromady ale začali se prohánět zobaky a andulka do korely klovat.Chci je zkusit někdy dát zase dohromady ale nevím jestli se nebudou terorizovat se nebo utlačovat
Co je lepší si ochočit a naučit mluvit andulku nebo korelu
Andulka sa naučí lepšie rozprávať, ale musíte mať samčeka, ten je na rozprávanie lepší, samička sa moc nenaučí.
Korela sa naučí menej rozprávať, ale zasa sa naučí pískať rôzne zvuky a melódie.
S ochočením to je za jedno, treba sa mu hlavne veľa venovať.
A lepšie je, keď si kúpite mláďa pár dní po vyletení z búdky, vtedy sa najlepšie ochočí ako už starší jedinec. Alebo potom dokŕmiť ručne alebo kúpiť ručne dokrmeneho. Je lepšie keď si kúpite od chovateľa ako zo zverimexu, u chovateľa vidíte v akých podmienkach žijú, môžte sa poradiť čím krmiť, ohladne chovu atď. a viete, že je to mláďa, je zdravé atď, než z obchodu tam vás môže hocikto oklamať.
děkuji
Poraďte prosím,
mám samce korelu má 1 rok a chtěla bych k němu pořídit andulku. Mám pořídit andulku samečka nebo samici aby mohly být spolu v jedné kleci, děkuji.
Určitě z mé zkušenosti dlouholeté bych doporučoval jako na mazlíčka Papouška Andulku.
ANDULKA - když si koupíte mládě andulky nebo ručně dokrmený,což si myslím asi že je zbytečně dráze kůpovat ručně dokr. Protože mladé andulky ihned ochočíte a snadno hlavně.A to nejlepé když si zatím koupíte jen jednu andulku tak to ochočíte krásně,a pak už můžete další dokůpovat dle vašeho přání. Andulka je společenský a inteligentní nejoblíbenější papoušek po celým světě. Mají krásné zbarvení a více druhů. Samci se naučí dobře mluvit.
KORELA - U korel je to podobný jako u andulek,akorát že korela je hlučnější papoušek a to o dost a hlavně samci ,ty jsou uřvaný ale zase mají zpěvný hlásek a naučí se též melodie,většinou samci. co se týká zbarvení , zase tak nemájí větší výber,u andulek je samozřejmě větší.