Cituji:
Recesivní straky
Tato mutace se poprvé objevila v roce 1930 v Dánsku na výstavě v Kodani, proto se jim dodnes říká "dánské straky". Tito ptáci jsou skutečně pestří, mají nepravidlené a zářivé barvy, říká se jim také harlekýni. Recesivní straku poznáme podle velkých tmavých očí a ružově zbarveného ozobí. Ani dospělý sameček nemá modré.
Jinak si dejte do vyhledávače anduljy mutace a vyjede vám spousta informací i s fotkama.
Ano souhlasím.je vidět že andulkám rozumíte.ale názvy dánská nebo harlekýn se na výstavách nepoužívají a mohou být pro někoho matoucí.Jsou standardy jak u andul,zeber a dalších exotú na výstavách.V Praze bude v botanické zahradě výstava andulek doporučuji všem ji navštívit,uvidíte nejlepší co u nás je a získat přehled v názvech mutací.V Přerově jsme prodali pět kousků recesivní straky různého stáří Italovi,vzal celkem 37 kusů výstavních andul jak mladých tak pětiletého samce aus.straky.Přišel,viděl a dal 15 Eur za kus. Přeji hezký večer.
ano je to tak.. vyhledala jsem si to na internetu pod názvem :mutace.. byla to horká sportka.. mnoho mi řeklo, že mutace je to, či ono.. jeden chovatel mi napsal, který posuzuje mutace, že se jedná o samce.. tak jsem tedy koupila samičku.. (ozobí se jí zbarvilo do modra) :D:D, ale tak co už.. mají se rádi, a zvykli si.. :) Lada