Dobrý den mám doma tří měsíčního kakarika červenočelího a asi před týdnem zničeho nic mu šíleně začal chutnat sír,čokoláda a zrovna před chvílí se mnou jedl snickers nevadí mu to?
ČOKOLÁDA prospěšná pro papoušky není,spíše na škodu,trdý sýr v omezeném množství neuškodí a snickers bych raději nechal pro majitele,také neprospívá zdraví papoušků.Obecně bych neexperimentoval, držel bych se zrnin, ovoce , zeleniny a piškotu.To že něco ptáčkům chutna ještě zdaleka neznamená, že jim prospívá.Pokud mu nastříháte na kousky větvičky ovocných neošetřených stromů, tak se zabaví, něco mu to i dá a na čokoládu zapomene.
Dík já vým jak zabavit papoucha chovám totiš ve voliérách anduli,korely a rosely,jenže kakarika mám doma a jestě jsem se stím nesetkal tak sem se chtěl zeptat täk děkuji za odpovědi.
Ja myslim ze ochutnat muze ptak cokoliv. Pokud se cokoladou nebude precpavat. Ja sem davala ochutnat andulakovi vse co sem jedla ja a dozil se 15let ve fantastickem zdravi. Ale ze by byla cokolada nejak zdrava to se neda rici ani pro lidi ze? Tak asi tak. P