Dobrý den rád bych věděl jaké máte s tímto přípravkem zkušenosti. papoušky chovám 3 roky a dával jsem trus na rozbor vždy negativní a neodčervoval. Chovám austral.papoušky společe.voliéra, uhynula mi andulka,dal jsem ji na pitvu. Našli v ní vajíčka červů.
Concurat se dává do vody , je to jednoduší než každého ptáka chytat a stresovat.ale bojím se , jestli papouš¨ci nemohou uhynout , budou-li pít více?
Děkuji
chemisolet jste nezkoušel?taky se dává do vody.papoušci budou pít jako obvykle-toho se nebojte,řeknete jenom vetovi,kolik vody lejete do misek na vodu,dá vám příslušné množství roztoku.
Pro 73.222 trus musíte sbírat týden. Jeden odebraný vzorek trusu může být negativní. Viz článek zde na netu Jak odčervovat papoušky. Tam to máte přesně popsané.
Chápu, že vzorek trusu musí být z více dní. Mám společnou voliéru a stále mi to přijde náhohoda všem ptákům 7denní trus stejně nevemu to by asi na vet koukali. A ti chovatelé co mají např. 10voliér odebírají z každé 7denní vzorek?
RAdou vyšetřit trus a pak odčervovät jsem se řídil.
Nejsem si však jistý efektivitou.
začervení je vždycky obrovský problém, při kterém dochází ke ztrátám. Máme odkryté výlety, i my jsme se se začervením potýkali - 4 dny trval rozbor trusu,než byla stanovena diagnóza, pak 3 dny veterinář sháněl lék.Potom už nebylo skoro koho léčit :-((((
Chápu směsný vzorek.Chápu,že má být ze 7denního cyklu,protože červi vajíčka neprodukují každý den.
Ale vždycky tam u společné voliéry může hrát roli náhoda. Jestli ten směsný vzorek bude obsahovat vajíčka nebo ne. A stále nevím jak to mají dělat chovatelé
co mají např.10a více voliér (po párech), to dávají 10x sedmidenní vzorek? Rady nechte si vyšetřit trus a pak odčervujte jsou hezké, ale v praxi to vždy nemusí 100%fungovat. I když chápu,že ptákům dávat zbytečně chemii není také ideální.
já zcela s vámi souhlasím. Stačí ale jeden pozitivní vzorek a léčíte všech 10 voliér,jak uvádíte na příkladu, protože vajíčka se mohou roznášet vzduchem.
Jako prevenci používám do namočeného zrní roznačkaný česnek
do suché směsi pak rozdrcené sušené fefekonky vše v pohodě berou,jednou v roce odčervuji Panacurem(po 10 dnech opakuji).