Dobrý den, troch silná slova, Michale , nemyslíte? Co jste čekal, že se dozvíte? Cituji: "chov, odchov, potrava chovatelské zařízení .........." , nenapadá mě, co bych Vám jako chovatel alexandrů rudohlavých odpověděla, stačí si třeba přímo na těchto stránkách najet na druhy, a víte vše co potřebujete. Navíc, pokud jsou mláďata na fotce již Vaše, je trochu pozdě na zjišťování takových informací. Opravdu by bylo rozumnější takové zbytečné téma snad ani nezakládat, nemyslíte? A za takovouhle reakci byste se měl stydět.
Mohu Vám ale i přesto odpovědět, alexandr rudohlavý je volierový pták, není mu dobře v kleci, na ochočení jsou lepší druhy, které jsou méně plaché. Je nutné ho zimovat v teple, neboť hnízdí v zimě od prosince do března, krmení pro střední papoušky, má rád ovoce, zeleninu, zelené krmení, dospívá ve třech letech, takže máte dost času na získávání informací zdvořilým způsobem. Hodně štěstí v chovu. Petra
S tímto přístupem se mi také nechce příliš odpovídat, odpovím pouze proto, jelikož už vlastníte tohoto papouška, tak hlavně kvůli němu. Mám zatím mladší ptáky,ale krmím je směsí na půl deli n. 71 a deli n. 62. Obden střídám buď s máčeným nebo klíčeným od deli n. 33. Každý den ovoce zelenina a trochu zeleného.Milují jeřabiny i plody hlohu. Dobrá sepiová kost či minerální blok a kvalitní písek je samozřejmostí. Nyní je mám ve voliéře dva 2x2x 1,5 šířka.
Michale každý občas šlápneme vedle a občas nás každého něco vytočí, přesto být vámi formuloval bych dotaz příště jinak. například " prosím chovatelé těchto alexandrů o nejrůznější postřehy......." na takovou otázku určitě někdo rád odpoví.