Potřeboval bych poradit. Přivezl jsem mládě korely (nejspíš samečka), ale to není jisté. Jedná se o bělohlavou skořicovou straku, jestli se to dá tak nazvat. Zde je fotka http://www.1inzerce.cz/inzerce/zvirata/ptaci-papousci. Je to inzerát z 6.7.2010 v 11:11h. Je to ta první na fotce. Omlouvám se jestli jsem se spletl v tom názvu mutace. Rodiče byly lutino straka a přírodní. Co samec a co samice nevím. Ctěl bych se zeptat jaký bych mohl pořídit protějšek, abych dosáhl podobných odchovů jako je ta na fotce.
Existují www stránky, kde je zhruba pospána genetika papoušků? Stránky gen. kalkulačky znám, ale jsem z toho trochu zmatený. Popř. je tu chovatel, který by mi mohl jako laikovi základy genetiky vysvětlit? Děkuji za příspěvky. S pozdravem Pavel Loun.
Korela je bělohlavá straka, skořice je světlejší.
Na obrázku je i albino ... To je asi sourozenec vaší korely asi že?
Jací byli rodiče?
Pak dokážu odpovědět lépe jaký protějšek vybrat abyste ochovával v hnízdě víc barev :))
to mě taky zajímá - chovali jsme dlouho pár bělohlavých korel - skořice a nikdy jinačí mladé než bělohlavé neměli, pak nám samička věkem pošla - koupili jsme ji jako starší - a samečkovi jsme pořídili klasickou skořicovou perlu - mladé měli jen skořice nebo straky, nic bělohlavého. Jací by asi museli být rodiče toho původního páru, jak píše zadavatel **Rodiče byli lutino straka a šedá přírodní (co samec a co samice nevím). ** aby se takovému páru líhli bělohlaví?