Nevím co to znamená ale moje jedna slepice sedí již pátý den v kukani ale vejce pod sebou nemá.Jde se akorát nažrat a napít a zase si jde sednout do kukaně.Nevíte co by to mohlo znamenat?
Jana
To klidně slepici nasadte ja jsem minulý rok líhnul 9 září když je budete krmit směsí tak než bude zima tak dorostou.Kdo by vás udával za týrání vždyt je to KRAVINA
Dobrý den, pokud chcete aby slípka přestala kvokat tak je nejlepší použít starého receptu naších babiček. Slípku hodíte do prodyšného pytle a pytel na 2 dny zavěsíte někam na hák. Po dvou dnech bez vody a krmení v houpajícím se pytli je po kvokání.
Zdtraví Míla
Presne tak to robím aj ja, zavriem do králikárni, a o také 2-3dni je po kvokaní, aj nám v tomto case este kvokajú sliepky, ale uz je dost neskoro, je pravda ze kuriatka sa v pohode vyliahnu, ale treba pozerat na to, ze rána su uz chladné, stmievat sa zacína skôr, kurčatá ktoré nám vysedeli kvočky v apríli, uz onedlo zacnu znásat, a s tým drobizgom co ? Casto pipkaju, pchaju sa pod kvoku, a tá ich nechce stále len ohrievat a sediet na nich ? Posledné sa nám vyliahli v juni, potom uz neliahneme. Ved aj v prírode je to zariadené tak ze tie najzdravsie jedince sa liahnu na jar, cím sa to liahne neskorsie tak to má mensiu sancu na prezitie. Len taký príklad : V mastali máme lastovicky, prvé hniezdenie majú uz dávno za sebou, teraz vyvedu druhé , o kolko maju náskok ich starsí surodenci, este sú v hniezde, su malé, kým im zosilnejú krídla, uvidia Afriku ? ASI TAZKO ? Tak isto je to aj s neskorým liahnutím. treba zvázit?