dobry den,prosim o radu.Vcera jsem privezl k memu samci rosely pestre do voliery samicku.Samozrejme nastalo to, co se da cekat.Samec na ni utocil atd.Oba jsem je odchytl a premistil do mensi klece.Tam je vse v poradku.Prosim,za jak dlouho samec zapomene na svou volieru,abych je tam mohl zase spolecne vratit?Dekuji za odpovedi
dejto do voliery neco noveho. Napr. vetsi vetev ze stromu a pod. Pak bude voliera i pro samce nova a muzete hned vypustit. Pro jistotu jeste pozorujte jejich chovani.
Já si domluvil s hajným z náletu dva smrčky asi 2,5 m pověsil jsem je na strop, ani se tam pořádně nedalo chodit. Po nějakém čase si prokousali místo na létání ...
Dobrý den, mám přesně stejnou zkušenost, oba ptáky jsem nechala ovšem oddělené, a nebyli spolu po dobu tří týdnů.
Měla jsem je každého zvlášt v kleci, které stály u sebe aby si na sebe zvykli. Po třech týdnech jsem ptáky dala do jedné klece, ovšem měli ze sebe strach a samec trochu utočil, byli spolu týden a opět jsem je oddělila na týden, ovšem pak jsem zpozorovala, že se samec snaží samici krmit přes pletivo klece a dala jsem je k sobě, asi si uvědomil, že mu samice chyběla a chtěl mít společnost.
Ted jsou oba ve velké voliéře a starají se o dva mladé, které se vyklubali.
Takže můj příběh má stastný konec a doufám že Vaše situace bude zanedlouho stejná.
Přeji mnoho úspěchů v chovu.