Slepička vyseděla 6 kuřátek o které se už 14 dní vzorně se samečkem starají. Ale začala snášet další vajíčka na místo, kde s kuřaty nocují, ale nejsou tam ve dne. Má už 5 vajec. Co s tím? Vím, že zasedá až na poslední snesené vejce, ale když je už teďkom zahřívá jen v noci a ve dne vychladnou, nic z nich nebude:-( Kydybych je odebírala a dala najednou a slepička zasedla, kdo se bude starat o 3 týdenní kuřata? Nebudou ji rušit? Nebo jak jí zabránit ve snášení, aby se nevyčerpala?
Dobrý den,
měl jsem ten samý problém, navíc začal být kohoutek agresivní na kuřata, takže jsem ho musel izolovat, takže vejce by byla asi čistá, slepička snášela i když byl izolovaný ale nezasedla, po odstavu jsem je dal spolu, ale zatím nenese.
No právě ode dneška taky pozoruji, že je kohoutek agresivní na kuře. Ale jen na jedno, které je celé světle hnědéi. Není přírodní jako ostatní kuřata. Ty nechává zatím v klidu. Nemůže to jedno kuře být kohoutek, že ho pronásleduje? 3 týdenní kuře asi samo nepřežije, kdybych ho oddělila?
Muj kohoutek byl agresivní takéjen na jedno- celé bílé kuřátko, přírodně zbarveného si nevšimal, foto viz " Odchovy 2010".
Ještě mám dotaz pro chovatele který má 15 slepiček a 5 kohoutků - neposlal by jste nějaké foto jak je chováte v čem atd, to je máte všechny pohromadě? A co jim připravujete na hnízda, děkuji. P.