Jak poznat pár v hejnu-andulky
Dobrý den, mám na vás pár otázek. Pokud budete ochotni mi na ně odpovědět, velice vám děkuji.
1, Chovám dva páry andulek. Sameček (zelený) krásně toká a předvádí se před oběmi samičkami. Což nechámu, protože by si měl vybrat jen jednu, ale před dvěma týdny jsem ho zahlédl, jak se snaží pářit se starší samičkou (Straka). Jenže když jsem je vždy pozoroval, samička neudržela rovnováhu a samečka odehnala, ale veřím, že v mé nepřítomnosti se stále snaží spářit. Samička (Straka) se drží v blízkosti budky, párkrát jsem ji viděl i uvnitř, ale nevím jestli to bylo kvůli mému příchodu. Když jsem se do budky podíval, piliny v ní byly rozházené. Takhle dopadla i druhá budka. Nuže, nyní moje otázka. Myslíte si, že se samička chystá snášet, nebo si budku jen prohlíží, protože první pokus o páření jsem spozoroval před necelými dvěma týdny a to už by měla dávno snášet, ne?
2, Druhá samička (Albino) bude mít v červnu rok, takže od ní nic moc nečekám, ale uvidíme. S touto si sameček nejvíce rozumí, ale snaží se pářit pouze se Strakou. Proč se tedy předvádí před oběma?
3, A poslední otázka, jak podle vás mohu zjistit, zda má samička v sobě vejce a chystá se snášet?
Za odpovědi ještě jednou děkuji, Michal.
Dobrý den, zajímalo by mě zda se jedná o samce či samici děkuji za odpověď.