Aktuálně: 3 733 inzerátů211 848 diskuzních příspěvků18 271 uživatelů

Je to pár?

anonymní (neregistrovaný) 19.07.2010, 17:32:47 xxx.xxx.48.24
Ten žlutý zpívá, mlátí zobákem do větve a různě se předvádí. Přírodní jen křičí. Stáří dva a jeden rok.
Obrázek
anonymní (neregistrovaný) 19.07.2010, 19:07:02 xxx.xxx.48.24
Poradí někdo , nebo mám udělat lepší fotky?
Michal Šilhavý (neregistrovaný) 19.07.2010, 20:22:07 xxx.xxx.45.65
asi 2 samci
mikma (neregistrovaný) 20.07.2010, 01:39:56 xxx.xxx.148.60
Přírodní je stopro samice, u straky Vám to nikdo bez pozorování neřekne.
anonymní (neregistrovaný) 20.07.2010, 10:10:57 xxx.xxx.193.236
pode chování, které jste popsal, straka bude samec, samice takhle "neblbne", to dělají samci při námluvách, bouchají zobákem o bidla, sklání hlavu, zpívají, prostě se předvádí. Ta přírodní je samice, pokud je už opravdu minimálně rok stará. Máte pár.
anonymní (neregistrovaný) 20.07.2010, 12:37:20 xxx.xxx.48.24
Děkuji, ještě si dovolím pár otázek. 1. jsou spolu dva měsíce, budku mají také dva měsíce, ani jeden z nich mladé před tím neměl, sameček se evidentně dvoří, zatím bez zájmu z její strany, budku oba ignorují. Mám problémy je naučit přijímat naklíčené zrní a míchanici, prostě to nežerou, zatím jim to dávam pravidelně, pravidelně ovšem vyhazuji, jediné co jim chutná je naklíčené senegalské proso v klasech. Je nemyslitelné, že bych je oddělit, ukřičeli by se. Peří si vzájemně nečistí, i když ten sameček by chtěl, nastavuje různě hlavu a když z její strany není žádná reakce, ďobne jí zobákem a nastaví hlavu znovu. Jak velká je šance, že zahnízdí? 2. Ten sameček neumí létat, tedy né že neumí, ale byl dva roky v kleci a ačkoli byl pravidelně pouštěn, vždy přistával na lednici tak, že naboural do zdi nad lednicí a následně spadl na lednici. Prostě se takhle naučil přistávat a nechtěl to měnit. Teď jsou ve voliéře a sameček se přemísťuje tak, že leze po pletivu, dal jsem jim větve co nejdál od sebe, ale zatím taky nechce ten svůj způsob přemisťování měnit. Jaká je šance, že se naučí pořádně létat, on teda líta, ne že by to neuměl, ale prostě radši leze. Bude to mít nějaký vliv na případný odchov? 3. Chci pořídit ještě jeden pár. Koncem týdne si jedu pro malou korelu, opravdu malou, takže do chovu s ní počítám až příští rok. Ta dovezená je bělohlavá a já bych chtěl sestavit pár bělohlavých. Mám jí po uplynutí doby, než si ptáci na sebe zvyknou nechat odděleně do doby, než zjistím pohlavý a seženu partnera a pak je společně dát do voliéry, nebo je mohu mít ve voliéře zatím ve třech, když je takhle mladá. U vyfoceného páru se pokouším zahnízdit, tak jestli je nebude nová mladá korela rušit. 4. Mohu ve voliéře 1,7dx2vx0,8h mít dva páry korel? 5. Ta vyfocená samice je dovezená z venkovní voliéry, mám jí asi třetí měsíc. Někdy se stává, hlavně dopoledne, že lítá z bidla na bidlo a hlasitě křičí, jako by byla nervózní. Pravdou je, že voliéra ve které byla před tím byla větší, momentálně je ve voliéře uvedené v bodu 4. Také jsem vypozoroval, že se takto hlasitě volá s andulkou (samicí), která je ve vedlejším pokoji, ačkoli se nikdy před tím neviděli. Přejde to? Dovezl jsem jí ve stáří jednoho roku a u mladých korel, které jsem měl před tím se mi to nikdy nestalo, vždy si bez problémů na nové prostředí zvykly. Za každou odpověď děkuji.
anonymní (neregistrovaný) 20.07.2010, 12:55:22 xxx.xxx.193.236
chce to zřejmě čas. Ta voliéra je docela malá, dva páry korel bych tam určitě nedávala. Jak už jsem tady na diskuzi psala, hodně záleží na povaze korel, někdy to funguje, chovat dva páry pohromadě, dokonce se mi stalo, že samci si navzájem krmili mláďata. Ale také se mi dva samci utloukli tak, že jeden padl, a to byli bráchové, zvyklí na sebe od mala. Mám 6 metrové voliéry. V té vaší bych dva páry určitě nezkoušela - budou si překážet. S tím krmením, zvykejte je postupně, vyhazujte a znovu nabízejte. Jiná rada není. Já chovám pár korel a 4 páry andul pohromadě, tak vlastně asni nevím, co sní ony a co andule.Dávám klíčené, míchanici, rohlík, směsku a samozřejmě mrkev a jablka. Mají nedůvěru ke všemu, co je nové. Ve venkovních výletech sypu zrní - především proso na hlínu, trochu navlhne a berou ho radši než z misky. S tím létáním - nevím, s takovým zlozvykem jsem se ještě nesetkala - korely chováme už 30 let. Samec ale učí mladé létat - předvádí jim to a povzbuzuje, když mládě sletí na zem, leze za ním a kvílí tak dlouho, až vyletí na větev.Snad to půjde i s tím jeho legračním přistáváním. Přemýšlel jste o tom, jestli dobře vidí, když se naučil brzdit nárazem?
anonymní (neregistrovaný) 20.07.2010, 12:59:29 xxx.xxx.48.24
No nad tu lednici trefí, tak počítám, že vidí dobře.
anonymní (neregistrovaný) 20.07.2010, 17:24:55 xxx.xxx.229.225
Ještě někoho jiného názor.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.