Tak se musím kamarádi podělit o radost. Dneska se mi vylíhli tři malé křepelky čínské, o to větší mám radost, protože jsem nedoufala ve zdárný odchov a měla jsem ty prcky jenom jako krásný doplněk spodku voliery.Zatím se vzorně stará jak máma tak táta a dokonce druhá samička pomáhá zahřívat, takže kolikrát v rohu voliery sedí spolu a všichni tři zahřívají ta tři prťata.jsem zvědavá jestli se povede odchovat je do dospělosti.
Jkonicar,Brno:
1kostka droždí,
1/2kg hladké mouky,
sůl,
škvarky, jemně krájené nebo pomleté,
udělat kvásek zdroždí a trošky vlažného mléka, přidat mouku, švarky, trochu sole,lžička sádla.zadělat vlažným mlékem na středně tuhé těsto.nechat 1/2 hod. kynout, pak znovu promíchat, aby se dostal vzduch do těsta a pak cca 1/2-1hod. nechat znovu kynout v teple.Podle toho jak půjde rychle těsto nahoru, vzít ,nakrájet bochánky, udělat z bochánků placičky, jídelním nožem lehce mřížku jako ozdobu vytlačit, potřít vajíčkem , lehce posypat kmínem.Dát péct.elektrická trouba na cca 180 st. péct do zlatova. Po upečení možno rozříznout, namazat čímkoliv, fláknout tam salám nebo kus masa a dlabat.Škvarky jsou lepší lehce nařezané než mleté.
Tak kluci, dobrou chuť:-P
Dnes došla fotka od šťasného novopečeného majitele andulek. Tak mám radost, že se jim daří. Já vím, že pro někoho je jednodušší se s andulkama nepárat a šup s nima do výkupu, jenže když to člověk vidí jak to mrně vyrůstá, tak chce aby se dostalo do dobrých rukou a to se snažím ohlídat seč můžu.
Marti to je tvoje? Jestli jo, tak tam vidím jen jednu boudu a víc párů andulek, budeš to ještě dodělávat a nebo to je hotové. Ptám se kvůli té boudě, že jestli je tam víc samiček tak bude potřebovat každá boudu svoji. Jinak moc hezké, klícka se ti povedla.
pro Orinu: tuhle radu ji dal včera jkonicar na foru taky :-). Mě spíš zaráží, že ji má na zemi, papoušci se u země nikdy necítí dobře, vždy dávám pod takovouhle volieru minimálně stolek, aby byla ve výšce nad 1m nad zemí. Martino, ber to jako tip, ne kritiku :-)
Orí psala jsem to včera Jiříkovi. Jsou dvě holky a dva kluci. Zatím se k sobě vůbec nemají. Ale s další budkou počítám příští týden až bude více korunek... mám toho v plánu ještě trochu víc:o) Peťule na zemi už není. =vČERA JSEM TO DĚLALA večer na rychlo a skřínka nebyla ještě připravená. Na zemi by jsem je ani nenechala pač je mi jasné že když s kolem nich chodí tak je to plaší... a nejsou klidné. Dnes jsem dala na skřínku a dala je na chodbu a natočila troochu na okno kvůli světlu. Když byla kleec u toho okna bylo v klícce docela šero. Ještě chci dát na dno ten písek a dokoupit ty krmítka které dám na dvířka aby jsem je nerušila saháním do klece. Ale čekám na korunýýýýýýýýýý:O))))))))))