Tak dneska jsem byl už po několikáté na návštěvě u jednoho známého chovatele. Tento chovatel odchoval jako první v ČR papoušky červenobřiché. Hodně mě zajímal řev alexandrů čínských, které už asi 20 let chová v porovnání s jinýma papouškama. V jedné volieře měl Pán pár alexandrů čínských a ve vedlejších volierách byly ary ararauny,zelenokřídlé a severy. Dále amazoňani žlutohlaví,hodně alexandrů malých, papoušci konžští a alexandři vousatí. A dobře že jsem si tam byl ty číňany poslechnout :) ze všech těch papoušků byli nejhlasitější, a tím pádem jsem je definitivně zamítnul i do budoucna. Dokonce lechce překřičeli i Ary. Jsou to nádherní papoušci, ale i s dobrýma sousedama jako mám já bych tohle nechtěl ryskovat... :)
4 Lucie: tak to vám tedy pěkně děkuju:-)), už takhle jsem naštvaná , že mi to v neděli nevyšlo a vy na mě takhle a ještě s fotkama.Ách už aby byli doma:-).Dorazily už koruny?
4Ruza: Ještě nevím, mám přes den pekelný frmol, tak se mrknu až večer. Ale proč by nedorazily... ;-) Hodilo by se Vám to tuhle neděli? Ve čtvrtek budeme u ptáků měnit okno a z pátku na sobotu budu na Moravě. Hezký den, Lucie D.
Už je to sice delší dobu. Ale před měsícem se konala tradiční výstava exotického ptactva ve Frýdku. Výstavy jsem se také zúčastnil a k mé velké radosti jsem také získal dvě ocenění (ve dvou kategoriích). Více si můžete přečíst zde na stránkách deníku http://fm.denik.cz/zpravy_region/chovatele-soutezili-a-vystavovali-exoticke-ptaky.html
Bohužel jsem měl nefunkční foťák a tak nemám žádné foto. Tak alespoň takhle.
Právě proto jsem zde umístil odkaz, ale když už jsi to nakousl, tak ajmarky šedoprsé mi vyhrály ten růžový diplom a barnardi ten druhý. Samosebou jsem na to hleděl jak puk, ale byl jsem rád, že jsem něco dokázal, když už odchovy se zas tak nedařily.
Martine dodatečně také gratuluji, sám mám zaarchivovaný svůj první diplom z výstavy v Ostravě-Zábřehu 87. Po čase zjistíš, že to jsou nezapomenutelné vzpomínky / a že čas strašně letí/.
Marty: také se přidávám s gratulací, člověka to potěší :-).
Jinak Lucí: ano snad by to šlo, zabukuji hlídání a hned brzo ráno bych vyrazila.Počítám, že do čtvrtka budu vědět víc, takže bych pak napsala na email co a jak a domluvili bychom se.
tak ja se taky pochlubim dneska jsem si privezla dve male letosni andulky a mam z nich radost.chtela jsem se zeptat myslite ze jde poznat pohlavy diky moc
Vážení přátelé, dávejte pozor na odpad z klecí a voliér:)
viz odkaz.
http://www.novinky.cz/krimi/216433-duchodci-vyrostla-z-odpadu-po-andulkach-marihuana-hrozi-mu-soud.html