Ahoj Petře. Těmi aymarami jsi mě nažhavil. Chtěl bych se opět vrátit k citronkům, zkusit pruhované i šedorsé. Přesto se obávám, že pěkné robusní citrónky neseženu. Existují?? Podle mé zkušenosti, jeden z nejnáročnějších druhů, které jsem měl v chovu.Stěžejní je opět sehnat. O kondici ,,,, no bude to nejspíše dlouhá debata. Rozhodně tento druh ze zkušenosti mé a zkušenosti dalších chovalů pojímám jako neuvyknutý a je to určitě chovatelská výzva. Mirek
Ahoj Mirku. Kdybych věděl, jak Tě zajímají aymary citronoví, tak bych udělal více fotek, avšak zrovna tihle se nechtěli moc fotit :)... Mě tedy všeobecně aymary nijak nezaujali, ale když jsem měl možnost porovnat si na výstavě tyto 3 druhy, tak citronoví a šedoprsí byli nejhezčí. Mutační pruhované mi neříkají vůbec nic ... Jinak pro Tebe mám připravené další fotky, které by Tě mohli zaujmout, nejen z výstavy, tak uvidíme, nech se překvapit :)
Že by fotky hejn? Mě aymarové dříve také nijak neoslovovali. Ale pak mě docela nadchli citronoví. Prakticky předčili svým chováním i mé očekávání. Jsou to opravdu zvláštní papoušci.
Také děkuji za pěkné fotky z výstavy i zoo, z aymarek mám radost.
Pro Jiri Matlak: Myslíte, že papoušci upřednostní dokonale kulatý vletový otvor? Anebo, že vypadá pěkně na pohled?
4 Marty: Jirka mi to ukazoval proto, že si jako ženská dělám budky sama a potřebuji, co nejjednodušší řešení, jak otvory udělat.Jinak pro mě to nejen hezky vypadá
(což je také důležité), ale ptákům je to šuma fuk, i když většinou v přírodě..ano upřednostňují kulaté otvory:-))