Dobry den, jiz druhy den muj papousek zako ( Laurinka ) ma takove divne chovani, porad jakoby roztahuje kridla,u toho se mi leha na ruku a jakoby funi . Pro predstavu pridavam par fotek,ktere se mi podarili udelat. Nevite co to znamena?Moc dekuji za kazdou odpoved
no ja prave nevim,porad chce at ji hladim a tak...Ma ale necele dva roky,to je u zaku brzo nemyslite? Musim ale uznat ,ze mi pripada takova hodnejsi :) ja myslel ze to je treba tim ze je horko
Ja bych to taky videl na to páření. Ono vlastně skoro u všech papoušků (nebo snad i ptáků všeobecně) je takovéto chování signalizací k páření, nejspíš si vás vybrala za partnera a teď to na vás skouší :). I když ten věk je zajmavej, no ... příroda je všemocná čarodějka.;)
Oni se pářit chtějí, ale ještě neznamená, že jsou schopní pářit se po fyziologické stránce. A když se to u některého chovatele povede, tak má buď neoplozená vejce a nebo v hnízdě netopejry. Každý pár se má nechat pořádně dospět a pak se mu má teprve nechat příležitost k páření.