Papoušci. Že lidi chtějí papoušky zadarmo na to jsme si v inzerátech zvykli. Teď je ale v časopise inzerát, že někdo nemá pro velkého papouška klec a jestli by mu jí někdo nedaroval. Co příjde příště, abychom posílali pytle zrní ne! Ty lidi to snad už s požadavkama přehánějí. Nejen že žebrají o papoušky, ale teď i o to příslušenství k němu. Není to trochu moc?????
To Vám určitě nikdo nezakazuje. Ale určitě zní lepší inzerát typu např: Daruji starší klec...
než třeba: Darujte klec pro papouška, pouze velkou a zachovalou....:-)
nebo: Kdo daruje papouška Žako, Amazoňan...krotkého a mluvícího pro děti, jsme chudá rodina milující vše živé :-)
Osobně si myslím, že v případě chudé rodiny milující všechny živé tvory, by mohla dětem pro začátek stačit třeba menší klec například s andulkou.
To určitě. Konkrétní inzerát jsem nečetla, takže nevím přesný text, např. že chtějí velkou a zachovalou. Jinak, "chudé" rodině bych nedarovala ani andulku.
Když si někdo někde vymodlí(vyžebrá papouška) tak si musí být vědom že ho někam bude muset dát. A protože papoušek potřebuje klec, tak asi ta klec bude potřeba . Jestliže vím že na klec pro velkého papouška nebudu mít, pořídím si andulku cca 200,- Kč a klec do tří stovek. Jestliže mám amazoňana, tak klec za tři stovky asi neseženu. Nevadí mi že někomu něco daruji nebo někomu pomůžu, ale vadí mi když je někdo *vyčůraný* a ta andulka mu na jeho finance nestačí a hned musí mít amazoňana na kterého se zmůže někdo až po pár letech až si na něj našetří. Nehledě že v dnešní době stejně nevím jestli to není vychytralý překupník a vše pěkně se ziskem obratem ruky prodá, protože už má zájemce.