pro psika111-ja osobne si myslim ze kdyz budky po sezone odstranim a pote z jara vratim papousci si na ni dost dlouho zvykaji,kdezto uzavru li vstupni otvor a z jara budku vycistim a otvor otevru papousci jsou lepe motivovani nez kdyz tam budku dam a oni dlouho jen na budku sedaji a okoukavaji,navic mam nad budkami misto kde papousci radi v zime nocuji a nehrozi omrznuti prstu.Ale je to jen muj nazor,dekuji za prispevek a doufam ze se jeste nekdo prida
Já nechávám všem svým papouškům budky celoročně a mám s tím jen dobré skušenosti. Jedinou nevýhodou je, že čištění před započetím hnízdní sezóny je náronější. Jinak v tom nevidím žádná úskalí.
asi jsem divnej když po hnízdění budky odeberu vyčistím vydesinfikuji a uložím. Nezlobte se na mě ale představa že tam nechám trus po mladých do jara a těsně před novým hnízděním teprve vyčistímmy moc nesedí. Ale toť pouze muj názor. Chovu zdar
Oni se ty budky po vyhnízdění musí nutně sundat. V některých budkách mě nejde trus vyrejpat ani špachtlí tak to musím vyloženě odmočit, vyčistit, vydesinfikovat a nechat dlouho schnout. Kdybych tohle dělala před započetím sezóny, tak je jednak ještě dost chladno a budky by špatně vysychaly a jednak by vysychání trvalo velmi dlouho, že by mi uteklo první hnízdění. Tak je vše lépe udělat po sezóně, když papoušci po budkách tolik netouží.