dobrá den,
mám doma jeden pár korel, smím se zeptat jestli by snesli odloučení od sebe ? samičce je rok a samečkovi dva roky .
Děkuji za jakěkoliv odpovědi C.S.
ja koupil na jare samicku korely od jedne chovatelky. Tim , ze mi ji prodala, roztrhla nekolikalety par. Samicka byla dost smutna a porad narikala. po 14 dnech smutku jsem zavolal pani, jestli ma jeste toho samce, ze bych ho koupil. Pani rikala, ze je dost smutny, tak ho musela dat k druhemu paru, ktery mela. Kdyz jsem samce privezl, byl klid a korelky ocividne obe stastne.
mám podobnou zkušenost ze začátků, kdy jsem stejně koupila samičku ke svému samci a po 14 dnech musela jet pro "jejího" samce, protože byla děsně nešťastná a nového partnera vůbec nechtěla, tomu jsme pak sehnali mladou samičku, která ještě samce neměla. Bohužel když jeden z partnerů umře, pak nic nenaděláte, ale pár bych od sebe nikdy nedala.
Pokud je opravdu chcete rozdělit - pak najednou. Jinak se "uřvou". To je jako oddělování mladých, taky je nemůžete dát jen o kousek vedle, protože budou tak vřískat, že se vám z toho rozskočí hlava.