Tak mi kuna v zimě sežrala slepici co jsem zapoměl zavřít. Pak byl klid a dnes asi holka špatně zavřela králíky jeden zase bez hlavy a ožranej celej krk a přední nohy hned co mi to volali do práce jsem vyrobyl sklůopec jenom nevím jestli ta¨m kuna vleze máte nějaky rady - skušenosti jak jí tam nalákat
mne slepic sežrala6 nadvakrát si pro ně šla.nastražila jsem na ni klec s vejcem,medem.žeprý to mají rády.už je to 2mněsíce a ta potvora tam nevlezla.ale nevím jestli ji už neodchytil nějaký soused.
Tak jsem se těšil na to jak vám dnes napíšu čí kočka skončila v pasti ,ale musím vás sklamat ráno mě čekalo překvapení byla tam KUNA. Fotka bude až najdu kabel k foťáku. Jako návnada posloužil chudák neboštík králík
ako napisal pan Kelim,kuna ma najradšej niečo krvave...takže bud havu z kohuta,holuba,zajaca to zabera na nu i v klietke...vajičko si zoberie od sliepok skor ako by mala vojsť do pasce,ja som vždy chytil kunu na krvavu navnadu,a to bola tam už večer
Tohle tema jsem objevila až dneska, Událost se stala již víc jak před měsícem. Morka mi vyseděla 6 svých a 6 slepičích kuřat. Když měla kuřata týden, do rána zmizly.Jedno živé krůtě jsem našla prochladlé za prknem a dvě pohozené u slípek.Nebylo vidět,žádné poškození. Považovala jsem to za práci potkana,protože jsem dřív ve stejném výběhu mívala kačenu s mladými a občas se jedno stratilo. O asi týden později byla do rána vtažená slípka v kurníku za prkna .Byla bez hlavy jinak nic. Kurník jsem zavřela a dala tam jedové granule na potkany. Slípky nocovaly ve výběhu a za pár dnů bylo po další.Zase bez hlavy.Tenkrát jsem ještě nevěděla ,že tohle dělá kuna. Postupně jsem přišla o 6 slepic. Posledním dvěma jsem začala do rány vtírat jed na potkany a aby mi ji neodnášeli uvázala jsem návnadu na špagát. To už granule v kurníku nemizely,ale ze začátku je něco konzumovalo. Ta škodná spořádala dvě slepice tímto způsobem dochucené jedem. Na místě kam si je odtáhla jsem návnadu každý den vracela znovu s dávkou jedu.
Pak přestala nívnada mizet.Po čase mi pošla jedna z koček, určitě se otrávila, ale jestli to všechno měla na svědomí ona nebo se jen na konci přiživila to už se nedovím. Už je to měsíc a něco. Morka má další kuřata.Vylíhlo se jich 15 včera tři pošla zbytek vypadá dobře. Ve středu jim byl týden.V tom věku jsem o první hnízdo přišla. Ani slípky už neubívají a už se vrátily do kurníku.
Na fotce jsou z prvního hnízdění dvě mrtvá kuřata krůťat které jsem ráno našla
odhaněče,rádio,psi,vlasy,tygří trus,vejce.DDDDD....Je to bystré a chytré zvířátko a do sklopce jí jen tak něco nedostane!Kuna je všežravec,ale strašný mlsoun!Než na maso a vejce jí nalákáte na švestkový nebo třešňový kompot..sežeňte si sklopec a týden nebo i déle dávejte nedaleko sklopce sem tam kompot.ovoce nejprve na zem,potom do mističky i se šťávičkou a když zjistíte že bere,tak jí nadělte něco ještě ke sklopci a i dovnitř...zaručuji 99% odchyt,pak už je na vás jestli jestli na kožich))),nebo svobodu někde daleko