Aktuálně: 3 733 inzerátů211 848 diskuzních příspěvků18 271 uživatelů

Moje andulka je hrozně líná

JiskTo
JiskTo 24.06.2010, 22:51:14 xxx.xxx.80.163
Chtěl bych se zeptat, co mám dělat, když je můj Ferdík líný. Pouštím ho ven a on si furt jen brkotlá v kleci na bidýlku. I přestože mu dávám prst aby si na něj stoupl tak nikdy... Vždy mě jen klovne. Ani nemluví. Napodobuje jen zvuky ptáků v okolí. Není to nic o co bych se měl bát, je to jen vlastnost, že?
anonymní (neregistrovaný) 25.06.2010, 17:37:35 xxx.xxx.193.236
nevím,jak dlouho Ferdíka máte, ale asi si ještě nezvykl na volný prostor a ten ho děsí. Klec je jeho teritorium, nestresujte ho v ní prstem. Máme alexandra velkého, je ochočený - když se mu chce :-) - ale na prstě ho nikdy z klece nedostanem. Jde nám na ruku až když už je z klece venku.To se lísá. Máme klec otevíratelnou shora, tam má bidlo a tam s náma komunikuje. A samozřejmě miluje zakázaná místa, jako je nábytek, televize a tak :-)
Jana (neregistrovaný) 15.07.2010, 19:59:05 xxx.xxx.43.215
Myslím si, že je to pouze vlastnost... Neviděla bych v tom důvod k obavám. Naše andulka také příliš nelétá, většinou akorát vyleze z klece poškádlí papoucha sedícího ve vedlejší kleci a zase zaleze. Navíc je velmi plachá, strašně se bojí lidských rukou, nevím čím to je (jestli jí někdo ublížil nebo je to nějaký instinkt). Máme ji doma přes dva roky a stále se nenaučila sedět mi na ruce. Zajímavé je, že když k ní přiblížím obličej, tak se mi hrabe ve vlasech a strach ze mě nemá, ale na ruku jí nalákám pouze na jídlo a jen tehdy pokud má zrovna hodně dobrou náladu, jinak je moje ruka ten největší nepřítel :)

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.